Четирима вазовци с награди от УчИМИ към БАН

Изображение 1 от 3

    Деветнадесета ученическа конференция на Ученическия институт по математика и информатика към Българска академия на науките се проведе от 11.01 до 13.01.2019г. в Пазарджик.

    Представени бяха 60 авторски проекта пред авторитетно жури – 18 в областта на математиката и 42 в областта на информатиката и информационните технологии.

    Единствените представители от Област Хасково бяха четирима ученици от ПМГ „Иван Вазов" – Димитровград, които представиха два проекта – „Tanks" с автори Динко Николов и Александър Генев – 12 клас и „Стани богат" /на знания/ с автори Елица Евтимова и Габриела Стефанова – 12 клас.

    Учениците получиха специални награди, което им дава право на избор на специалност във Факултета по математика и информатика към ПУ „Паисий Хилендарски" и автоматично ги прави студенти на университета от новата учебна 2019/2020 г.

    Ученическият институт по математика и информатика (УчИМИ) вече деветнадесет години открива и подкрепя развитието на млади таланти в областта на математиката и информатиката.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини