Тайланд осъди руска секс инструкторка, в Русия я задържаха с пристигането

Анастасия Вашукевич и Александър Кирилов, известни като Настя Рибка и Алекс Лесли, осъдени в Тайланд за нелегален "секс-тренинг" в Патая, са били задържани в Москва, веднага след пристиганто им, по данни на полицията. В Русия максималното наказание за деянията им е 6 години лишаване от свобода.

Настя Рибка и Алекс Лесли нашумяха, след като публикуваха информация от личен характер за руския бизнесмен Олег Дерипаска и тя бе разследвана от опозиционера Алексей Навални. След ареста на двамата секс инструктори в Тайланд, руски съд удовлетвори иска на Дерипаска срещу тях. За моралната щета от изнасянето на материали от личния му живот в социалните мрежи без негово съгласие, Рибка и Лесли бяха осъдени да платят по 500 хил. рубли.

Лесли и Рибка бяха арестувани при акция на тайландската полиция в хотел в Патайя на 25 февруари 2018 год., докато провеждали секс тренинг за руски туристи. Участниците били разпитани и освободени, 10-те организатори, сред които Кирилов и Вашукевич, били задържани. В средата на януари 2019 съдът в Тайланд ги призна за виновни по обвиненията за незаконен секс тренинг. Присъдите им са условни.

Секс инструкторката получи девет месеца затвор, които обаче е излежала, докато траело следствието. Настя Рибка няма да плаща и глобата в размер 3100 долара заради изтичане на давността. Със същите присъди са още седем обвиняеми, включително Александър Кирилов (Алекс Лесли), представящ се за треньор по личностно израстване. В четвъртък, 17 януари те са напуснали Тайланд.

След освобождаването им от тайландския затвор всичките нелегални секс треньори долетели в Москва. Лесли и Рибка били задържани още на летище Шереметиево. По думите на съпругата на Лесли, Настя е обвинена в проституция. Има и още двама задържани секс инструктори. Жената на Кирилов пояснява, че Вашукевич трябвало да продължи за Минск. 

Настя Рибка не възнамерявала да огласява конфиденциална информация и няма компромати, според съпругата на Лесли. Тя съобщава също, че хора от ФБР са разпитвали Вашукевич и Кирилов в тайванския затвор, или поне така са се представили. По думите ѝ, агентите са искали паролите на смартфоните на двамата и информацията в тях, но не са получили нищо, затова делото се проточило 10 месеца. Настя Рибка е получавала заплахи и това било страшното, не самото задържане.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини