Булгар! Булга-ар! – и още по-силно се удари в гърдите... И скочи от кораб

“- Гледай… Яла, боже, помози… Хоп!… – И се хвърли във въздуха, изкриви краката си на кравай и – бух! – сред басейна.
Снопове вода бризнаха нагоре и се посипаха по главите на вцепенените от учудване немци: вълнисти кръгове отскочиха от центъра към краищата, преляха зад басейна, хлътнаха пак назад и когато водата подир няколко секунди се утаи и избистри, всякой от находящите се в банята можеше да види уморителните жестикулации на бай Ганя под водата…
– Булгар! Булга-ар! – и още по-силно се удари в гърдите“.
(Алеко Константинов, „Бай Ганьо в Банята“)

Откъсът от Алековия „Бай Ганьо“ е напълно измислен, макар и да е прекрасно олицетворение на българщината. Уви, подобна история, макар и с леко изменен сюжет, се разиграва на американски круизен кораб.
27-годишният Николай Найденов е българин, роден в Германия. Когато е едва 3-годишен, със семейството му се местят да живеят във Ванкувър, Вашингтон, а сега решава да скочи от 11-тия етаж на круизен кораб. За щастие опасната „каскада“ не завършва по трагичен начин. Мъжът се отървава с леки охлузвания, които започва да усеща, едва след като ефектът от голямото количество алкохол, въвлечено в историята, започва да отминава.
Заради неразумната си постъпка Николай има забрана да се качва на круизни кораби на компанията Royal Caribbean и то до живот.
Опасната каскада е запечатана във видеоклип, публикуван в Instagram профила на Николай. Камерата е в ръцете на негов приятел. На кадрите се вижда как 27-годишният българин се усмихва на камерата, а секунди по-късно полита надолу към водата. В друго видео се вижда как мъжът плува наоколо, а приятелят му е в тотален шок от случилото се.
Очаквано, клипът става популярен в социалните мрежи, а постъпката е осъдена от по-разумните потребители.
В обяснението си, Николай посочва, че все още е бил под въздействието на алкохола, изпит предишната вечер, а когато най-накрая изтрезнял, изпитвал силни болки в гърба, които не го оставили да спи в продължение на няколко вечери.
Николай и приятелят му не се интересували какво ще стане след скока във водата. Единственото, което искали, било да направят невероятен видеоклип.
„И преди е скачал от подобни височини. Никога не ни е било грижа какви ще са последствията. Искахме хубаво видео, което да стане популярно“, разказва пред „Дейли мейл“ приятелят на 27-годишния мъж.
„Идеята беше да накарам приятелите ми да се посмеят малко. После щях да се върна на кораба и да си продължа ваканцията“, разказва самият Николай.

Не се случва обаче точно така. Минути след като Николай скочил във водата, екип от круизния кораб го върнал обратно на борда с помощта на малка лодка. Българинът бил помолен да събере незабавно багажа си и да напусне круиза.

Вижте тази публикация в Instagram.

Full send

Публикация, споделена от Nick Naydev (@naydev91) на

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини