Съдът в Смолян решава съдбата на малкия Александър, отнет от майка му след раждането

На 6 февруари 2019 година в Районния съд в Смолян ще се гледа делото за отнетото още от родилното отделение новородено от майка му.

Малкият Александър е даден за отглеждане в приемно семейство още след раждането му през декември миналата година, а казусът разбуни социалните мрежи и предизвика масово недоволство срещу социалните служби, че са взели момченцето на 26-годишната самотна майка Симона от смолянското село Арда.

Случаят се превърна в скандал, самотната майка се сдоби с адвокат, недоволството се насочи срещу властите, а съмнителни организации се намесиха, за да „спасяват“ бебето и майката от социалните служби, с всевъзможни обвинения, сред които дори и абсурдното, че детето ще бъде "продадено" за осиновяване.

Твърденията на семейстовто на Симона и майка й Ана, са напълно противоположни от тези на социалните.

Хората в село Арда имат съвсем друга позиция за скандала, който според местните е използван, за да се предизвика внимание и да се спечелят пари, тъй като двете жени-младата майка и бабата на бебето, живеят без доходи в две стаи с още трима души.

Според социалните в цялата история никой не се интересува от съдбата на бебето Александър, а обществото се хвърля в крайни емоции от съчувствие към майка му Симона. Тя пък твърди, че не й дават бебето, не знае защо са й го взели и си го иска обратно в къщи. 26 годишната майка няма завършено средно образование и не работи, а бабата на дедето Ана припечелва на повивкване в местните хотелчета, но основно харчи за алкохол. Ана пък твърди, че това не е вярно, че са купили всичко нужно за детето и си го искат обратно в къщи.

Последната дума ще има Районният съд в Смолян, който трябва да реши дали бебето ще остане в приемно семейство, за колко време или пък ще се върне обратно при Симона.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини