Протест иска оставката на екоминистъра след решението на ВАС за Пирин

След като Върховният административен съд отмени окончателно промените в Плана за управление на Национален парк „Пирин“, сдружението "За да остане природата" организира протест с искане за оставка на екоминистъра Нено Димов.

Протестът се организира във Фейсбук и ще се проведе на 24 януари от 18:30 ч. пред Министерския съвет.

"Спасихме Пирин засега! Искаме оставката на министър Нено Димов. Той предложи промените в плана за управление на Национален парк Пирин, за да позволи строителство и сечи! Правителството ги одобри. Ние обжалвахме и спечелихме съдебното дело на последна инстанция", пишат организаторите в описанието на събитието. "Премиерът Бойко Борисов трябва да поеме политическата отговорност за незаконното решение на Министерски съвет за Пирин и министърът на околната среда Нено Димов трябва да подаде оставка! Въобще не става дума за втората кабинка, за поминъка или за спорта на децата. Става дума за това как държавата работи само в полза на своите икономически обръчи. Да се съберем! И не само в София! Пирин е на всички българи!", призовават от "За да остане природата"

На 16 януари петчленен състав на Върховния административен съд отмени окончателно промените в Плана за управление на Национален парк „Пирин“, приети от Министерски съвет на 29 декември 2017 г.

След постановлението на ВАС природозащитници отпразнуваха пред Министерския съвет решението, когато отново поискаха оставката на Нено Димов.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини