Боил Банов ще съди всички по трасето

Аз съм Боил Банов. Ще съдя всички по трасето!

С емоционално тропане по катедрата в Министерски съвет министърът на културата Боил Банов отговори на обвиненията на депутата от БСП Елена Йончева. Тя обвини Банов, че е опростил сумата от 700 000 лв. на фирма строител. Става въпрос за Ларгото. Фирмата има закъснение и дължи поне 700 000 лв. неустойка“.

„Ангелов, тази депутатка, как ѝ и беше името… бившата ваша колежка, всички“. Така Банов заяви, че има намерение да съди за „тази помия“, която се е изляла.

Банов заяви, че е готов да подаде веднага оставката си, тъй като „той е български режисьор и не е роден като министър“.

Боил Банов призна, че е изключително развълнуван, но иначе спи спокойно. В края на брифинга той дори се извини на журналистите за тона, с който говори: „Не съм разтроен, но съм ядосан… много“, заяви Банов.

Банов заяви, че бил рекетиран от 4 години с някакви записи от Ангел Ангелов от Министерство на културата.

Ангелов бил уволнен от бившият министър Вежди Рашидов за поредица от гафове и несправяне със задълженията си. Банов обаче не е подавал сигнал за рекета, като отчете това като грешка в момента. Той и не отговори на въпрос кой точно го е рекетирал, обяснявайки, че това са изключително сложни за доказване обвинения, тъй като те се случват през трети и пети човек.

Министър Банов категорично отхвърли обвиненията на Йончева: „Няма опростени пари, а има заведена искова молба от министерството и текат съдебни дела. Няма спестени пари на никого."

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ан
    АНДРЕШКО
    3 0
    11:59, 31 яну 2019
    Тоя ми се вижда и той като мен АНДРЕШКО тоест тарикат Можел да подаде оставка ----ами подай я Ама как ще остави благинките -- парички мадами пиене ядене на фактура Ех живот здравей здравей
Последни новини