12 °C

BMW и "Mercedes" най-търсени от българите в Google

BMW и "Mercedes" са най-търсените автомобилни марки в Google от българите. Това показват данни на застрахователната компания "Veygo", която всяка година прави подобен анализ за почти целия свят, отбелязва "Autoblog".

Данните показват, че двете германски марки са се радвали на най-голям интерес от страна на българите в Google през 2018 г. Статистиката не показва дали е търсена информация за нови коли, или за стари и за ремонти, но съдейки от официалната информация на КАТ, че и през 2018 г. в България има ръст на продажбите на стари коли, заключението е лесно.

В световен мащаб най-търсените марки са по-различни. Те са "Toyota", "Hyundai", "Honda". Интересно, но в Китай най-търсена е информация за "Tesla".

"Toyota" печели и световната класация като е най-търсена в 57 държави. На второ място е BMW с 25 държави, а "Mercedes" е на трето с 23 държави.

Най-малко търсена е информация за "Pagani", което е очаквано, като се има предвид, че марката на практика не пусна нов модел през 2018 г., а дори и да го направи, той ще е много скъп и само за по-богатите дори и сред най-богатите.

Източник: avtora.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини