17 °C

Rammus може да е следващото революционно устройство от Google

През октомври 2018 г. в Geekbench се появи мистериозно устройство на Google с кодовото нзавание Rammus. Захранвано от Intel Core m3 процесор, за него се предполагаше, че е таблет, подобен на Pixel Slate. В същото време обаче въпросният таблет току що бе дебютирал на пазара, така че защо ѝ е на компанията да разработва нов прототип почти по същото време?

Rammus не се бе появявал никъде след това - до сега.

Нова информация, отново от Geekbench показва устройство на име Google Rammus с много по-мощен Intel Core i7 процесор на 4.2 GHz с Android 9 Pie.

Защо виждаме машини с хардуер за лаптоп, работещ с мобилен софтуер, когато таблетите Google Slate и лаптопите Pixelbook действително работят с Chrome OS? Това ни накара да мислим, че може да имаме пред себе си прототипи, предназначени да работят с мистериозната Fuchsia.

От известно време чуваме, че Google подготвя нова операционна система. В момента името, с което я познаваме, е Fuchsia и се предполага, че е комбинация между Chrome OS и Android. Накратко - това е операционна система, която трябва да може да работи в десктоп среда за вашия хибрид на лаптоп или таблет. Тоест ще скейлва" правилно за различинте екрани, а също така ще бъде напълно съвместима с каквото и да е приложение за Android от самото начало.

В докладите се споменава, че в дългосрочен план Fuchsia ще замени напълно Android за смартфони, като ефективно ще ви даде унифицирана операционна система за телефони, таблети и лаптопи. Това на практика може да отрече всички аргументи на "екосистемата", които хората извличат, когато сравняват това, което Android може да предложи срещу това, което имат общите устройства на Apple. Ако Fuchsia е в състояние да ви даде безпроблемно преживяване от едно устройство на друго, това би било огромно предимство.

Всичко звучи много подобно на това, което Microsoft се опита да направи с Windows 10 и мобилния му вариант, но компанията отпадна от пазара на мобилни телефони, преди да успее да направи пробив в индустрията.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини