Гийом Нери: В дълбините с един дъх (видео)

Един от уникалните фридайвъри на нашето време публикува новия си кратък филм (12 мин.). Гийом Нери ни отвежда в дълбините на японската Атлантида, сред невероятни подводни каньони, виждаме го да се носи във водата под кристалния лед, сред акули, китове, кашалоти. Можен да видим тази недостъпна за простосмъртните друга вселена, паралелната действителност, скрита в дълбините на нашата планета, през очите на човек, който е станал неин обитател.

Още от дестинациите във фима са Мавриций, Филипините, Мексико, Френска Полинезия, Финландия. Накрая Гийом излиза на плажа в Ница, за да се върне в света на хората.

Гийом Нери има четири световни рекорда в гмуркането и два пъти печели титлата световен шампион. През 2015 г. спира да се състезава, след като случайно прави най-дълбокия фридайв в историята до -139 метра, поради грешка от страна на организаторите, докато се опитва да постави петия си световен рекорд на -129 м. Гийом продължава да тренира ежедневно и да се гмурка дълбоко, но насочва енергията си да предаде своята страст на другите. Той пътува по целия свят, за да участва в семинари, лекции, филми и фотосесии.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини