Асеновградчанин се справи със змията-беглец в Пловдив

Както вече се разбра, влечугото, счупило и измъкнало се от терариум в Търговски център в Пловдив, бе открито снощи и змийската сага приключи благополучно за всички. По последна информация става дума за 8 килограмова жълта анаконда, дълга около 1,30 метра, а не за боа или питон, както бе съобщено предварително. Змията е намерена в една от вентилационните тръби след продължилото близо 10 часа дирене  из ТЦ "Гранд" и след като от "Гражданска защита" разбиха таваните на околните помещения.

Тази сутрин научихме, че собственикът на змията-беглец е потърсил съдействие и от свой приятел. Оказа се, че това всъщност е наш колега от ЕСКОМ - Асеновград. Жоро е страстен любител на грациозните пълзящи влечуги и отглежда няколко в терариуми в дома си. Въпреки забележителното си участие в приключването на пловдивската змийска история, не желае да се шуми около него и единственото, което ни разреши да напишем, бе, че е 28-годишен асеновградчанин и че змиите всъщност не са никак страшни или зли същества. Ние все пак няма да пропуснем възможността да го поздравим и да му кажем колко се гордеем с него.

Жълтата анаконда е влечуго разпространено в централните части на Южна Америка. Обитава влажни гори, блата и покрити с храсти речни брегове. По-дребни са от зелените анаконди, но все пак достигат дължина 3,00-3,70 метра. Хранят се главно с птици, риба, костенурки, гущери, птичи яйца, дребни бозайници и мърша. Жълтата анаконда, която е и отличен плувец, няма отрова, а убива чрез удушаване.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини