Стегнат корем: Пробвайте 60 секунди в тази поза

Отърваването от коремните мазнини е истинско предизвикателство. Колкото и да се стараете, все ви се струва, че има още какво да се махне. Да не говорим, че топенето на излишната тъкан става много бавно и с много усилия.

През последните десетилетия фитнес треньори и инструктори създадоха безброй различни програми фокусирани именно върху изграждането на коремни видими мускули. И смело можем да кажем, че в топ 3 на най-ефективните упражнения си остава добрият стар планк във всичките му модификации.

Защо трябва да заложите на планк?

Планкът е упражнение с висок разход на калории и многоспектърен обхват. Това го прави доста добро средство за стягане не само на коремните мускулни групи, а и на други. Още повече, че при изпълнението на планк работите с цялото си тегло, което го прави доста натоварващо.

Планкът не просто гори мазнини в областта на стомаха, а също така подобрява позата, гъвкавостта, стойката. На пръв поглед може и да изглежда лесно, но изисква усилие и издръжливост. За да бъде ефективно това упражнение и да ви помогне да се спасите от коремните тлъстинки, експертите съветват да задържате в планк поне 60 секунди, 3 пъти на ден.

Ако сте начинаещи, 60 секунди на планк ще ви се сторят сериозно изпитание. Може да започнете с висок планк (на длани, с опънати ръце под раменете, разтворени на широчината на раменете) в продължение на 20 секунди 3 пъти на ден и след седмица да увеличите двойно, докато накрая не стигнете 60 секунди.

След като задържите 60 секунди можете да започнете да модифицирате в различни видове планк – стойка на лакти, страничен планк на една страна и т. н.

Важно! Ръцете ви винаги трябва да са изправени, гърбът също. Представете си, че тялото ви е една дъска, която е успоредна на пода. Не вирете дупето нагоре, нито пускайте таза надолу.

Източник: tialoto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини