Хейли Рейнхард записа директно на винил песен за документалния "Невъзможен проект" (видео)

"Невъзможен проект" разказва за времето, когато Polaroid обяви, че ще спре да произвежда своя моментален филм през февруари 2008 г..

"Колкото по-цифров е светът, толкова по-аналогови са мечтите",  Док.

"Невъзможен проект" разказва историята на хората, които спасили последната фабрика на Polaroid в света. Това е амбициозен документален филм, който стартира през 2013 г., и е заснет, разбира се, не в цифров формат, а на 35 мм лента. Неговите създатели искат да запазят аналоговия филм жив. 

Режисьорът Йенс Меурер прекарал няколко години в снимане на пълнометражния документален филм за спасяването и преоткриването на снимките на Polaroid.

"Моят филм е, според мен, химически най-сложният изкуствен продукт, произведен някога в света", чуваме в трейлъра. Всяка снимка има две хиляди химични реакции в нея. Това е супер сложно. И са необходими две фабрики, вероятно с производствена линия от около половин миля, за да се направи една малка снимка.

За документалния си филм Меурер набира средства от големи корпоративни партньори, като Kodak и ARRI, използва и  Kickstarter, за да събере недостигащите 20% от нужния му бюджет.

И в тон с тази преддигитална носталгия песента към филма е записана директно на винил. Хейли Рейнхард изпълнява Don't Know How To Love You  на живо със Саша Перес и неговия оркестър. Няма мастериране, няма обработка на отделни тракове, няма дигитални копия и ефекти. За секунди можете да видите пулта и самото "издълбаване" на грамофонната плоча. Това също е своего рода изключителен продукт. Впрочем славата на винила се завръща в последно време, за разлика от тази на снимките на хартия.

Ето и прекрасната песен от саундтрака на "Невъзможен проект", написана от самата Хейли в съавторство с Роб Клайнър и Андерс Гран. Видеото е заснето в Südbahnhotel в Австрия.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини