Гори фабрика край Войводиново

4 екипа все още гасят пожара във фабриката за преработка на месо до Войводиново. Цехът пламна около 18.30 часа вчера и след около 3 часа пожарът беше локализиран, гасенето му продължи през цялата нощ, съобщава БНР.

Огънят унищожи базата, разположена на повече от 8 декара. Няма пострадали. Искрата е тръгнала от работно помещение до административната сграда. В предприятието не е имало работници.

На този етап се изключва версията пожарът да е умишлен, но засега няма данни за такъв, каза началникът на пловдивската противопожарна сужба комисар Георги Мангараков. Очаква се днес да започнат огледите, които ще изяснят причините.

"Собственикът казва, по негови данни, че всички са напуснали помещението, след като са си тръгнали от работа. Няма нито един останал работник. Пожарът е тръгнал от работно помещение зад самата административна сграда. Не допускаме да има умишлен палеж. Ще огледаме с колегите от полицията, ще видим каква е причината. Няма обгазяване, гражданите да са спокойни", каза шефът на огнеборците.

Замервания на въздуха се правят и от подвижна лаборатория на екоинспекцията, като резултатите ще станат ясни през деня.

Големият пожар избухна снощи в цеха край пловдивското село Войводиново. В гасенето на огъня се включиха 17 пожарни коли от Пловдив, Карлово и Съединение. Около 21.30 часа пожарът беше локализиран.

Пламъците са обхванали бързо цялата постройка, каза още Мангараков:

"Поради това, че конструкцията на самия обект е от термо панели, пожарът се разпространява бързо по тях и обхваща цялата конструкция по периферията на самия завод. Той е с площ от около 8 хиляди кв. м. И поради това, че термо панелите са трудно горими, са спасили пожара по целия периметър".

Веднага е било изключено електрозахранването, но това е затруднило работата на огнеборците, защото не са могли да ползват пожарните помпи на завода. Затова и толкова много коли на пожарната се е наложило да пристигнат на мястото.„

Инцидентът оставя над 300 души без работа, защото производствените машини са напълно унищожени.

В същото време жителите на селото отново се готвят за протести. Причината е, че някои от ромите, които бяха изгонени преди месец, са се върнали в махалата.

Обитателите на незаконните къщи в гетото са категорични, че няма къде да живеят и желаят да започнат процедура по узаконяването на домовете си.

Според властите ромите нямат връзка с пожара, въпреки, че някои от тях работели в завода.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ее
    ее
    0 0
    11:18, 11 фев 2019
    Не е проблем с термопанелите, ако са с минерална вата издържат до 1000гр. ц . Ама нашия "другар" се е писал дявол и сложил горими със стиропор. Пожарната се е подписала на акт 16 щото най-вероятно са им извили ръцете. Не искам да мисля за друго. Та резултата е напълно закономерен.
Последни новини