70 кг суджук, 40 кг сланина и 120 литра вино похапнаха гостите на празника на мезето в Широка лъка

    За трета поредна година, Широка лъка събра много жители и гости за празника на „Майсторското мезе” 2019, организирано от кметството и читалището в селото.

    Всички се насладиха на апетитни месни и млечни мезета, направени от местните производители. На призива на организаторите „Елате в Широка лъка, за да опитаме заедно вкусни мезета, хубаво вино и да се повеселим, а накрая ще определим чии мезета са най-добри тази година”, се включиха стотици дегустатори. Те безплатно опитваха чудесните вкусови качества на месните и млечни продукти. Дегустацията вървеше и с чаша червено вино, а след това се гласуваше в кутия с номера на всяка маса за най-добрия майстор.

     В категория „месни продукти” за трета поредна година първото място бе присъдено на Тодор Чакъров. На второ и трето място се наредиха мезетата на Калин Сираков и Георги Серафимов. За добро представяне награда получи и Георги Згуровски. В категория „млечни продукти” на първо място се класира Спас Седянков, а на второ Кирил Габров. Всички наградени получиха парични награди и грамоти, които им бяха връчени от инж.Цекова, Аръчкова и Костов.

    Равносметката след празника беше – изконсумирани 70 кг. суджук, 40 кг. сланина, 80 кг. хляб и изпито 120 литра червено вино. Вкусните мезета бяха приготвени от майстори от Широка лъка, Стикъл и Солища, посочи кметът на Широка лъка Васил Седянков.

    Гостите и жителите на празника бяха поздравени от кмета Николай Мелемов и неговите заместници Венера Аръчкова и инж.Мариана Цекова. Събитието уважиха председателят на Общинския съвет инж.Данчо Киряков и Денислав Костов, директор на ОД на ДФЗ в Смолян. „Широка лъка е място, където може да стане този празник, който се утвърждава вече трета година. По този начин се рекламират уникалните местни продукти, както и прочутото родопско гостоприемство”, коментира Мелемов.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини