Наградиха краснописците на Професионалната гимназия

Десетокласничката Нелина Шишкова стана победител в проведеното в ПГСС „Васил Левски“ състезание „Най-добър краснописец“, съобщава училищното издание „Ученически стандарт“. Надпреварата е била планувана за 23 януари – Деня на ръкописа. Заради грипната ваканция, обявена в края на януари, гимназистите са се изявили само в първия ѝ етап, в който е трябвало сами да изберат текст и да го изпишат на бял лист с формат А3. Творби на Христо Ботев и сонети на Уилям Шекспир са били сред предпочитаните. Златомира Христова от Х б клас се е представила с авторско стихотворение.

Най-много участници в инициативата е имало от VІІІ а клас.

Нелина е била класирана на първо място от комисия, съставена от учителките по БЕЛ в гимназията: Стоянова, Въцова, Караманова. Според признанието им, те са били доста затруднени в избора на най-добър краснописец, защото всички представени ръкописи са изработени с много старание. 

На второ място се е класирала Гергана Димитрова също от Х а клас, а трета - Ана  Янева от ІХ а клас.

Момичетата са получили красиви химикали и книгата „Традициите в настоящето“, посветена на 55-годишнината на ПГСС „Васил Левски“.  Тази книга с паметен надпис са получили и останалите 32 участници в състезанието.

Наградите е връчила директорката на училището ни Росица Генова.


Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    12
    123
    5 -6
    10:25, 12 фев 2019
    Това подхожда за деца в първи клас.
  • 2
    Гл
    Гласът на Хората.
    5 -6
    10:31, 12 фев 2019
    Професионалното обучение, стига да е качествено и съобразено с нуждите на бизнеса, е бъдещето на хората от Първомай. Първомайският бизнес има нужда от хора, които могат да шият, да въртят лопата, да гледат земеделска продукция и съответно да я разнасят. По време на избори се вихри временна заетост. За последното, квалификацията на хората е добра.
  • 3
    Пи
    питагор
    7 -1
    12:35, 12 фев 2019
    явааа пак смях кажи за ко му е на човек да е квалифициран да върти лупатата да шие и да гледа доматяту. за тва ни са иска квалификация за тва са иска работа и да имаш две ръце два крака и една глава която да ги управлява. то аку за тва са искаше квалификация тугава инжинеряту направо щяха да завършват професори и после да стават академици.
  • 4
    Гл
    Гласът на Хората.
    0 -2
    12:39, 12 фев 2019
    В рубриката "Гласът на Хората" можете да прочетете неподправената истина.
Последни новини