45% от читателите отказват да празнуват на днешния ден

55% от читателите на Parvomai.NET отдават значение на днешния 14 февруари и празнуват по един или друг начин, става ясно от анкетата, публикувана на сайта. Почти по равно са тези, които почитат само Празника на виното и тези, които успяват да съчетаят виното и любовта. Двете групи са половината от всички отговорили и са си разпределили по 25%. Най-незначителният процент е за тези, които очакват с любовен трепет Деня на Св. Валентин – само двама от попълнилите анкетата го почитат.

Изненадващо голяма е „армията от счетоводители“, които не желаят да отбелязват 14 февруари като празник. За тях бяхме предложили удобното извинение, че е краен срок, определен от НАП, за предаване на ДДС. Едва ли 45% от читателите ни се занимават със счетоводство, но те отказват да се отдадат на удоволствия като вино и любов.

Накрая припомняме, че на 14 февруари Православната църква отбелязва Успение на  Константин-Кирил Философ, а наред с винопроизводители, лозари и кръчмари, днешния ден за свой празник са приели и българските археолози.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Го
    Гошо
    1 -1
    22:02, 14 фев 2019
    честит празник Чавдаре!
Последни новини