Паулина Любомирова представи Кърджали на честването на 3 март в Европейската комисия в Брюксел

    Деветокласничката от СУ „Отец Паисий“ Паулина Любомирова участва в честването на Националния празник на България – 3 март, който бе отбелязан тържествено в Европейската комисия в Брюксел на 20.02.2019 г.

    В края на януари Паулина спечели като награда това пътуване до белгийската столица, след като бе високо оценена нейна компютърна рисунка, озаглавена „Ние сме част от Европа“. С нея тя участва в конкурса „България в Европа – минало, настояще и бъдеще“, който бе организиран от еврокомисаря по цифровата икономика и общество Мария Габриел.

    Домакин на честването бе еврокомисарят Мария Габриел, а официални гости бяха вицепрезидентът Илияна Йотова, вицепремиерът Мариана Николова и еврокомисарят по образованието ТиборНаврачич. В тържеството се включиха още посланици на държавите членки и страни от Западните Балкани, както и десетките българи, работещи в Брюксел. Част от празника бе откриването на изложбата с 12-те отличени рисунки на ученици от 9 града в страната, сред които и творбата на Паулина.

    Тържествена програма поднесоха децата от Българското училище „Пейо Яворов“ към Посолството на България в Брюксел и учениците от българската секция в Европейско училище IV. Пред представители от различните националности в ЕС те рецитираха стихове, пяха песни и танцуваха. Събитието бе широко отразено в националните медии, сред които БТА, 24 часа, БНТ и други.

    За своето пътуване до Брюксел и участието си във високия форум, Паулина разказва с вълнение и ентусиазъм. Сгрупата от 12-те отличени ученици тя е посетила Европейския парламент, където била посрещната от евродепутата Владимир Уручев. Участва също в среща-дискусия с Мария Габриел. На нея, знак на благодарност за поканата, поднесла летописното издание „Бразди“, отпечатано по повод 100-годишнината на СУ „Отец Паисий“, както и романа за деца „Здравей, Книгария“, на която самата Паулина е илюстратор.

    Деветокласничката споделя, че се чувства силно впечатлена от всичко, което е видяла и почувствала в големия европейски град. Насърчена е от това, че едномесечният ѝ труд над компютърната рисунка е възнаграден и това я мотивира да продължи да се развива и твори.Разбира се, направила е безброй снимки, които няма търпение да сподели с близките си, приятелите и със съучениците си. Благодари за подкрепата, която ѝ бе оказана от училищното ръководство и на директора Златко Атанасов, по чиято идея тя участва в конкурса.

    Паулина Любомирова има различни награди от регионални и национални конкурси за рисунка. Но тя не само рисува. Тя също пише стихове и проза. Неведнъж нейни творби са намирали място на страниците на „Нов живот“,както и в различни списания за култура и изкуство на територията на страната. Преди няколко месеца две нейни стихотворения бяха отпечатани и в литературно списание в Турция.

    През миналото лято нейната публикация„Опазете изкуството! Изчезват сред храсталака скулптурите на Вежди Рашидов пред поликлиниката в Кърджали“ предизвика обществен отклик и проблемът бе разрешен.

    Поздравяваме Паулина за поредния успех и ѝ желаем и нови творчески и житейски върхове!

    Гордеем се с теб, Поли!

    Това съобщиха от ръководството на СУ"Отец Паисий"

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини