Пияният шофьор от градския транспорт в Асеновград вече бил осъждан заради алкохол

Районна прокуратура-Асеновград привлече като обвиняем А.Х., 60 г., за това, че e управлявал автобус от градския транспорт с концентрация на алкохол в кръвта 2,08 на хиляда, след като преди е бил осъден, с влязла в сила присъда, за същото деяние (за управление на товарен автомобил) – престъпление по чл. 343б ал. 2 от НК.

До момента е установено, че на 20 февруари около 19 ч. в Асеновград А.Х. е управлявал автобус като е причинил ПТП - ударил е паркиран лек автомобил. Пострадали хора няма, но са нанесени материални щети, които са в процес на уточняване. На място са пристигнали полицейски служители и при тестване с „Алкотест Дрегер“ е установено, че обвиняемият е седнал зад волана след употреба на алкохол.

А.Х. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Днес, 22 февруари, асеновградската прокуратура ще внесе искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен А.Х., е от 1 до 5 години „лишаване от свобода“, глоба от 500 до 1500 лева и лишаване от право да управлява МПС за срок от 3 месеца до 3 години.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини