Tesla изпревари Audi и Jaguar в независим тест за ефикасност

Напоследък Tesla има доста проблеми, които достигнаха чак до Европа, където премиерата на Model 3 беше съпътствана от логистични трудности.  Независимо от това обаче, има причини защо колите на компанията са толкова хвалени, въпреки наличните проблеми: те са ефикасни. И тази ефикасност в сравнение с конкурентите на Tesla вече е документирана в тест на немската компания за е-коли под наем nextmove.

Нейният експеримент, три високобюджетни е-коли – предварителна версия на Audi e-tron,Tesla Model X 90D и Jaguar I-Pace – се изправят една срещу друга на 87 километрово отсечка на немския аутобан при средна скорост от 120 км/ч. Колите са тествани за разход, пробег и цена на 100 км и Model X излиза първенец във всички категории.

Резултатите показват, че моделите на Audi Jaguar харчат една четвърт по-вече от този на Tesla, изкарват по-малко от половината от пробега на Tesla и зареждането им на 100 км е с около една четвърт по-скъпо.

Nextmove казва, че е използвала Model X 90D, защото батерията му е сравнима с тази на другите две коли, въпреки че самият той вече не се продава.

В случая с Audi изоставянето поне се компенсира от бързината на зареждане – колата постига впечатляващия капацитет от над 150 kW ако станцията за зареждане го поддържа.  

Източник: hicomm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини