Qualcomm иска Apple да плати $31 млн. заради нарушени патенти

Apple и Qualcomm заведоха серия от дела помежду си през последните месеци и изглежда съдебния им конфликт ще продължи с пълна сила и през 2019г. Сагата между двете компaнии се изостри допълнително след като от Qualcomm поискаха да получат финансова компенсация в размер на $31 млн. Конкретната сума е изчислена на базата на определен брой продадени смартфони с бранда iPhone, които използват неправомерно уникалните им технологии. Обвинението обхваща три патента на Qualcomm. 

Данните разкриват, че първият от тях е метод, който осигурява бърза мрежова връзка при включване на устройството. В същото време вторият патент е свързан с обработката на графични изображения и запазване на по-дълъг живот на батерията. Третата технология, която Qualcomm обвинява Apple, че използва неправомерно е техника, която ускорява скоростта при даунлоуд на файлове. Това става, чрез ефективно пренасочване на трафика от модема към процесора на iPhone, предаде TechSpot.

На пръв поглед сумата от $31 млн. не представлява  проблем за компания от ранга на Apple, която за кратко премина границата от $1 трилион. Въпреки това плащането на глобата означава, че създателите на iPhone трябва да признаят вината си в съда. Ако това се случи може да се използва като юридическа основа за бъдещите конфликти срещу Apple, но също така да се отрази негативно на продажбите на смартфони от популярната серия. Компанията почти сигурно ще обжалва повдигнатите обвинения на Qualcomm.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини