Започват пролетните дейности по градската среда, пръскат за кърлежи към края на март

Фирмата, която поддържа зелените площи в града, продължава с дейности по кастрене и оформяне на короните на дървета, в това число и по молби и заявление от гражданите. Мярката е необходима за поддържане на дърветата в по-безопасен и стабилен вид в случай на внезапни природни явления като ураган, поройни дъждове и др. „Много бързо след това короната се оформя, така че притесненията на наши съграждани, че това се прави без съгласуване и едва ли не по нечие своеволие, са напълно неоснователни. Такива мерки има във всички градове тук и в Европа. Експертите са категорични, че така се поддържат зелените системи“, коментира пред журналисти кметът Емил Караиванов.

Предвид затоплянето от началото на месец март започнаха плевенето, прекопаването и торенето по всички кръгови, на разделителните ивици по бул. „България” и ул. „Цар Иван Асен II”, както и на цветните фигури в централна част. Към края на март ще започне косене на зелените площи в центъра, в кварталите Долни Воден, Горни Воден, Запад, Изток, Баделема, Свети Георги и Лозница. След това ще се предприемат мерки по третиране на тревните площи срещу кръвосмучещи.

В момента Общината е в процедура за доставка на растителност. След като това стане, ще продължи етапното озеленяване и изграждане на цветни фигури в градския парк, засаждане на сезонни цветя, както и в бетонните кашпи и висящите саксии. Предстои и засаждане на широколистни дървета на местата, където са премахнати сухи и изгнили дървета по тротоарите. Ще има акции по засаждане на дървета по ул. „Индустриална”, участъка след пазара към новата пречиствателна станция, където бяха премахнати изсъхналите тополи.

Общината е в етап на подписване на договор за доставка на паркова архитектура на стойността 30 000лв без ДДС. Чрез тази доставка ще бъдат подменени пейки и бетонови кошчета в детски площадки и парковете в кварталите.

От местната управа апелират към асеновградчани да подават сигнали за места, които да бъдат включени за облагородяване.

При стабилно и дългосрочно затопляне ще бъде включена в експлоатация поливната система в градския парк. Ще бъде избран и изпълнител за дейности по ремонт и поддръжка на съществуващи поливни системи - кръговите и разделителна ивица по бул. „България”, а също и участъка от ул.”6-ти януари” до ул. „Борислав”.


Източник: asenovgrad.netКоментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Asenovgrad.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 25.05.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини