Школата на бившия треньор на братята Пулеви участва на турнира в Кърджали

Българският бокс винаги е бил много силен на световно ниво. Това каза за Радио Кърджали една от легендите в треньорската школа на българския бокс Борислав Бояджиев, познат като треньор на едни от най-големите боксьори през последните години братята Пулеви. Той участва със своята школа по бокс в тридневния турнир на Държавно лично първенство 1-ви кръг и Купа България Юноши, който се провежда в Кърджали. 

Борислав Бояджиев: Сега с това поколение, което е в юношеските отбори, националните отбори, както при младшата възраст, така и при младежите мисля, че много скоро много силни боксьори ще попълнят мъжкият национален отбор и ще постигнат отново големи резултати. 

Аматьорският бокс е пазарът на който могат да те забележат големите компании, добрите мениджъри в света и да ти подадат ръка, да започнат да развиват твоята кариера.

Всички ние искаме още 2020 г. да имаме нов олимпийски шампион. Много пъти съм казвал, че когато боксът е добре, всички ние които се занимаваме с бокс, малко или много сме добре, общата картинка е добре. Това би било много голяма реклама на спорта. Всички искаме да е 2020 г. Надявам се силно да имаме скоро олимпийски шампион, защото наистина от последния олимпийски шампион до сега минаха доста години. Последният олимпийски шампион е Даниел Петров през 1996 г., сами можете да си направите сметка колко време е минало от тогава. 

Днес е последният ден от тридневния турнир на ДЛОП 1-ви кръг и Купа България Юноши в Кърджали. За трите дни на ринга излизат общо 170 състезателя от над 50 клуба.

http://bnr.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини