Отложиха делото за екстрадицията на "вълка от София"

Съдът отложи делото за екстрадицията на израелеца Гал Барак, считан за мозъка на австрийска онлайн измама. 

Той беше задържан в България през януари по искане на Австрия. На 1 февруари същият е задържан за постоянно. На 7 февруари пък Апелативният съд в София пуска лицето под домашен арест.

Барак живее у нас от 5 години и се занимава с недвижими имоти. Негов адвокат е Тодор Батков. 

Според данните, измамени са хиляди граждани на Германия, Австрия и други страни членки на ЕС, а нанесената им щета е за около 100 млн. евро.

Хората са били заблуждавани да инвестират лични средства, след като измамниците им предлагали по интернет лъжливи благоприятни условия. След като потърпевшите "инвестирали" парите си, средствата били нареждани по банков път към различни банкови сметки, включително такива извън България, като по този начин се извършвало изпирането на съответните суми.

Барак отрича да има общо с измамната схема. 

"Аз не съм "вълкът от София". Вълкът от София е Илан Цоря. Моята невинност ще бъде доказана", категоричен беше Гал Барак.

Според Батков, в европейската заповед за разследването фигурират още двама души - Илан Цоря и Уве Ленхоф.

"Господин Уве Ленхоф е задържан в Австрия, в предварителния арест, за господин Цоря няма никаква мярка за неотклонение. Много ми прилича на преразпределение на пазара в полза на господин Цоря с ръцете на австрийските правни органи", коментира той.

Източник: http://nova.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини