Претърсват къща по къща село Равнец за изчезналото дете

Полицията разшири периметъра на търсене на 2-годишното момченце, което в неделя привечер изчезна в бургаското село Равнец. Освен по хълмовете и деретата се претърсва и къща по къща. Продължават и разпитите на свидетели, които може да се видели малкия Юлиян, съобщи bTV.

До късно през нощта хеликоптер с термокамера облитал местността между пет населени места.

Тази сутрин в търсене на детето се включиха и двама доброволци от София с парапланер и делтапланер. Венелин Стайков и Деспин Митрев са част от кампанията "Достойните българи".

Награждавани са за други операции по издирване на деца и възлагат надежда, че ще открият следа от момчето. С личните си летателни апарати те са участвали в десетки спасителни операции. За това и не се колебаят, когато разбират, че е изчезнало дете.

"Нашият опит от другите издирвания другите показва, че много често спасителите подценяват децата... Да се надяваме, че въпреки, че е мъничко детето, то е развило неподозирана възможност да върви и да е изминало много повече километри, отколкото го търсят останалите спасители", коментира Венелин Стайков.

"От въздуха е много лесно да виждаме големи площи и затова се опитваме да помогнем, ако можем. Дано наистина има шанс детето", уточни Деспин Митрев.

Близките на Юлиян, които се включват в търсенето, се надяват детето да е живо и здраво. Те подозират, че някой е прибрал детето.

"Съмнявам се, че някой е взел сина ми и го е качил в каруца. Надявам се да го намерим. Продължавамe да го търсим. Никога не е оставал сам. Не е бил вън, а в двора, а той е заграден. Имаше 4-5 деца. Не е бил сам", каза бащата на момченцето. 

От социалната служба в Бургас казват, че няма риск за другите деца в семейството.

Източник: http://btvnovinite.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    До
    Дон Хрристозо Мафиозо
    0 0
    13:50, 19 мар 2019
    Абе за едно цигане толкова пушилкавдигали се бе Абе те са като хлебарките растът в геометрична прогресия
Последни новини