Удължиха срока за кандидатстване за ин витро процедури

Срокът за кандидатстване за финансиране на двойки с репродуктивни проблеми от кампанията „За повече деца в България” ще бъде удължен до 31 март 2019 година. Това решение бе взето от партньорите в инициативата – фондация „Искам бебе” и областния управител на Хасково Станислав Дечев. Целта е да се даде възможност на повече семейства от Хасковска област да успеят да съберат необходимите документи и да се включат в кандидатстването за финансиране през тази година, съобщиха от областна администрация.

Желаещите да кандидатстват в кампанията могат да изпращат попълнени, публикуваните в сайта на фондация „Искам бебе“ документи, на e-mail адрес: haskovo@iskambebe.bg, до 31 март включително. На финала на кампанията (точната дата ще бъде оповестена допълнително на сайта на фондация „Искам бебе“), в присъствието на нотариус, представители на „Искам бебе“ и на Областна администрация – Хасково, чрез жребий, ще изтеглят двете печеливши двойки. Всяка от тях ще получи финансиране в размер на 3 445 лв. за извършване на ин витро процедура.

Както при първото издание на кампанията, така и сега, сумата, осигурена за подкрепа на лечението на две двойки от Хасково, искащи бебе, е събрана чрез благотворителните коледни събития, организирани от областния управител Станислав Дечев. От двете коледни инициативи бяха събрани 5 890 лв. Към тях бяха добавени още 1 000 лв., дарени от Иван Златев от Photoschool – Хасково. Той е инициатор на благотворителната фотоизложба, организирана в сградата на областната администрация, с включени 18 фотоса на курсисти.

„През миналата година, благодарение на „Искам бебе“, са се родили 18 деца, две от които са бебета Стиляна и Лиляна от Хасково. Над 150 хиляди са двойките с репродуктивни проблеми в България, но едва 10% от тях подлежат на ин витро процедура. За нас обаче всеки живот е важен, затова сме приели тази кауза като лична“, коментира председателят на фондация „Искам бебе“ Мария Янева.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини