Съветът по сигурността : Терористичната атака в Нова Зеландия е индивидуален акт, няма данни за контакти с български граждани

На извънредното заседание Съветът по сигурността към Министерски съвет обсъди ситуацията след терористичните актове на територията на Нова Зеландия и Холандия, съобщиха от пресцентъра на МС.

Направен е изводът, че осъществената терористична атака в Нова Зеландия е индивидуален акт. Не са налице данни за контакти с български граждани на задържания за атаката, който е бил в България в края на миналата година.

По случая се работи съвместно със съюзнически и партньорски служби в други страни и с международни организации. МВР и службите за сигурност на страната извършват действия за проверка, разширяване и конкретизиране на постъпилите данни.

Съветът по сигурността разгледа също темата за осъществяваните в Източното Средиземноморие енергийни проекти с оглед на националните интереси на България в тази сфера. Изразено бе становището, че намирането на решение на някои различия или противоречия между ангажираните страни е в полза за регионалната стабилност и енергийната сигурност на европейските страни.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини