Творчески сбор пред Съдебната палата в София

Днес следобед пред Съдебната палата в София ще се проведе „Творчески сбор - Четки, бои и картини срещу овладяната държава“ - събитие, което се организира от Атанас Шарков.

„Идеята е да потърсим начин да обрисуваме всички тези неща със средствата на изкуството, на карикатурата и на хумора. Да се опитаме да си представим целия този модел от зависимости, който съществува в нашето общество“, заяви Шарков в ефира на БНР.

В предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“ той уточни, че в инициативата участват още Христо Комарницки и останалите „непослушни“ карикатуристи от „Прас-Прес“, но идеята е да се включат повече хора.

„Живеем в една много тежка среда…хората не могат да усетят чувството за правосъдие, а хуморът е нещо, което от векове е позволило на човечеството да намира пътя напред, да разкрива тези зависимости. Важният дебат за нас е единението на хората около техните права“, отбеляза Шарков, който е IT специалист.

Според него изборите не са единственото решение и наистина е много важно хората да се ограмотят и информират от първо лице за своите права и свободи.

В социалните мрежи е съобщено, че днешното събитие ще се проведе от 17:30 до 20:30 часа.

Източник: БНР

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини