13 °C

Huawei показа най-новите си флагмани - P30 и P30 Pro. Колко ще струват в България?

    Huawei P30 и P30 Pro вече са тук. На събитие в Париж китайската компания представи новите модели, като постави специален акцент върху камерата на моделите.

    P30 Pro вече получи рекорден резултат от експертната лаборатория за мобилна фотография и видеография DxOMark - общо 112 точки. Телефонът разполага с нова четворна Leica Quad система - 40MP основна камера с Huawei SuperSpectrum сензор, 20MP ултра широкоъгълна камера, 8MP телефото камера и специална HUAWEI Time-of-Flight (TOF) камера. Tелефонът разполага и с 32 MP предна камера. P30 има една камера по-малко - при него липсва TOF сензора. Втората е с по-ниска резолюция - 16MP срещу 20MP и по-малко оптично приближение - 3 пъти срещу 5 пъти за по-големия.

    По време на презентацията фокус бе именно по-големият модел.

    "1/1.7-инчовият HUAWEI SuperSpectrum сензор обработва входящата светлина по фундаментално нов начин. За разлика от традиционните RGBG Bayer филтри, той е с конфигурация RYYB - заменя зелените пиксели с ключовите жълти пиксели, което позволява постигането на максимална светлочувствителност ISO 204800 и 409600, съответно при HUAWEI P30 и HUAWEI P30 Pro. Тази нова сензорна технология, заедно с използването на по-големи пиксели, позволява създаване на фото и видео съдържание с изключително качество при всякакви условия на осветеност, включително и при изключително слаба светлина", обясняват от компанията.

    "Уникалната за HUAWEI P30 Pro камера HUAWEI Time-of-Flight (TOF) дава информация за дълбочината на полето и прави възможна усъвършенствана сегментация на изображението. Правилната оценка на разстоянията позволява множество нива на естествен боке ефект - от фокусиран фон до меко размиване в типичния стил на Leica фотографията. Super Portrait Mode режимът пък улавя всеки малък детайл, което позволява създаването на изключителни изображения с фон, който не е на фокус и детайлност при обекта на фокус.

    Huawei AI HDR+ функцията позволява на предната и задни камери да комбинират няколко последователни кадъра, за да се справят с преекспонираните и контражурни снимки и селфита", става ясно от презентацията.

    Нновите P30 и P30 Pro ще се предлагат в класическо черно и три нови преливащи се цветове - Amber Sunrise, Breathing Crystal и Aurora. Екраните са с размер 6.1 инча и 6.47 инча, съответно.

    И двата модела са задвижвани от процесора Kirin 980, разработка на компанията. Те могат да се похвалят още с вграден в дисплея сензор за пръстови отпечатъци.

    Батерията на P30 е 3 650 mAh и позволява бързо зареждане с 25W SuperCharge, а при по-големия тя е с размер 4 200 mAh и 40W SuperCharge. Освен това моделът може да бъде зареждан безжично, както и позволява обратно зареждане - той да зарежда други устройства.

    В България Huawei P30 и P30 Pro ще бъдат налични в търговската мрежа от 27 март.

    Цената на Huawei P30 в България е 1349 лева. P30 Pro с 6 GB RAM памет и 128 GB вътрешна памет ще струва 1749 лева, а P30 Pro с 8 GB RAM и 256 GB върешна памет - 1949 лева.

    Източник: money.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини