Паралелни протести в Страсбург и София срещу пакета "Мобилност"

Български превозвачи ще протестират в Страсбург и София срещу пакета "Мобилност", предаде БНР.

Европейския парламент в Страсбург срещу допускането за разглеждане на т. нар. пакет "Мобилност" и евентуалното му гласуване в пленарна зала.

В Страсбург протестът ще започне в 12 часа българско време - около половин час след началото на дебатите. Към протестиращите ще се присъединят и българските евродепутати.

Все още е възможно пакетът да не стигне до обсъждане. С процедурни похвати нашите представители отново ще се опитат да го избегнат.

Припомняме, законодателството беше допуснато до пленарна зала в понеделник, след като трима български евродепутати отсъстваха, а за окончателното отхвърляне на пакета не достигнаха само два гласа.

Според превозвачите част от промените в пакета целят ликвидиране на транспортния бизнес както в България, така и в други държави от Източна Европа. По тази причина към протеста на българите ще се присъединят и техни колеги от Румъния, Полша, Литва и Словения.

Те отново ще носят жълти жилетки. По думи на Ангел Траков от Сдружението на международните превозвачи с протеста превозвачите се надяват да повлияят за разумното вземане на решение по текстовете по пакета.

Паралелен протест срещу пакета "Мобилност" ще има и в София. По време на гласуването в Европейския парламент у нас ще се проведе пешеходно шествие. Началото му е пред храм-паметник "Александър Невски".

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини