17 °C

"Гугъл" започва да трие от днес профилите в Google+

Oт днес "Гугъл" започва да трие профили и снимки в платформата си "Гугъл плюс" (Google+). Така поетапно компанията ще спре изцяло своята социална мрежа, която беше създадена като конкурент на "Фейсбук". Абонатите бяха предупредени преди два месеца за триенето на профилите.

Премахването им няма да засегне снимки и видеоклипове с резервни копия в Google Images. Американската компания препоръча на потребителите си да изтеглят и запазят съдържанието си, преди то да бъде изтрито, чрез приложението Google+ Exporter.

От днес няма да може да се отваря нито един акаунт в Google+, както и да се вижда съдържанието в отделните страници. В следващите дни "Гугъл" ще започне да изтрива снимките и клиповете от Album Archives.

Компанията реши да се откаже от поддържането на социалната мрежа заради слабата употреба на платформата. Анализатори на "Гугъл" установиха, че потребителите прекарват по-малко от минута в Google+.

Миналата година се разбра, че повече от 52 милиона потребители на Google+ са били засегнати от грешка, която излага личната им информация, включително имена, имейл адреси, професии и възраст. Това накара компанията да ускори затварянето на мрежата, което беше планирано за август тази година.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини