Сигнал до Asenovgrad.NET: Кучета нападнаха дете в кв. „Баделема“

Шокирана асеновградчанка се обади на редакционния ни телефон, за да сподели разигралата се днес следобед случка. Ето дословно какво ни разказа жената, която работи в една от детските градини в града:

„Няма и 15 минути (б.ред. обаждането бе в 16:30 ч.) бях пратила внучето до магазина и след 5 минути чувам писъци! Детето на земята, а по него наскачали 3 кучета! Добре че се намесиха няколко души, за не стане най-страшното. Обадих се на 112, намерих и някакъв телефон на Общината. Исках ако може направо с кмета да се свържа, но не стана“, разказва потресената Катя Янчева, баба на 11-годишния Светозар. На въпроса ни какво са й отговорили от Общината, тя сподели: „Ами, че кметът е в отпуск, а ние трябвало да извадим медицинско, с което да се докаже, че детето ни е нахапано от уличните четириноги. Какво медицинско?! Това ли трябва да стане в крайна сметка – бездомните кучета да нахапят наистина до кръв някого?! Та те са в целия град!“, не крие възмущението си жената. Така или иначе медицинско няма да има, колкото и това да е изискване от страна на местната управа. Единственото, което госпожа Янчева ще направи в момента е да намери човек, който лее куршум против уплах, защото детето е в шок: „Това е, което можем да направим, кажете какво друго? Кв. „Баделема“ е пълен с глутници кучета. Не знам какво трябва да стане, за да са реши това нещо. Мен ме страх да ида на работа. Вече има поне 4-5 случая на нападнати деца.“

Нашите въпроси пък, вместо коментар, са съвсем кратки – приют най-вероятно няма да има, поради ред причини, нищо че преди време бе оповестено като намерение, акциите по залавяне и кастриране, може и да са "регулярни", както ги наричат, но няма как да обхванат на 100% от скитащите из града кучета, а те са десетки, ако не и повече, та... Как се доказва уплах с медицинско свидетелство и какво точно ще последва от изваждането му? И ако стане наистина най-страшното тогава какво?

Каквото и да е, предвид задната дата, вече няма да е от значение.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини