Лекари откриха 4 живи пчели в окото на жена

Когато младата тайванка Хе посетила болница с подуто око, очаквала че ще я лекуват от обикновена инфекция.

Вместо това 29-годишната жена и лекарите с ужас установили, че под клепача и живеят 4 пчели, хранейки се от сълзите и.

Лекари от университетската болница Fooyin в Тайван описват инцидента като “първия в света”. Те успешно отстранили живите пчели от слъзния канал на Хе.

Водещият офталмолог в болницата обяснява: “Видях нещо, което приличаше на крака на насекомо, издърпах ги една по една, без да ги нараня”.

Жената назована само с фамилията си Фе, посетила гроба на нейн роднина, за да го почисти, когато усетила, че нещо влиза в окото и. Допускайки, че е просто прашинка, тя го измила с вода, но през нощта окото започнало да се подува, а тя изпитала остра болка под клепача.

Първоначално лекарите решили, че се касае за инфекция, но когато разгледали окото с микроскоп, забелязали малките крака на пчелите в слъзния канал, където се прехранвали от влагата и солта в сълзите.

Зрението и и насекомите били спасени изцяло благодарение на факта, че жената не се изкушила да потърка окото си.

Миниатюрните пчели, известни като Halictidae или “потни пчели” биват привлечени от човешката пот и се срещат по цял свят. Те не са агресивни, и хапят само ако бъдат провокирани. Обикновено потните пчели създават гнезда в планините и близо до гробове, което обяснява как са влезли в контакт с Хе.

Източник: theguardian.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини