Районен съд - Асеновград осъди екскмет на пловдивския "Централен" за закана за убийство

Заканата е била отправена преди 2,5 г. в Асеновград. Съдът прие, че тя би могла да възбуди основателен страх за осъществяването му (на убийството), поради което наложи на обвиняемия Димитър Хаджипетров наказание от 1 г. и 9 м. лишаване от свобода.

По това време Хаджипетров, който е брат на бившия областен управител Гьока Хаджипетров, е бил преподавател по икономика в пловдивска гимназия и е имал валидно разрешително за огнестрелно оръжие. Притежавал е пистолет „Астра“ и револвер „Арминиус”. Той обаче не е взел необходимите мерки за сигурност и особено мерките, предвидени в надлежните правилници, наредби и инструкции - в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехнически изделия (чл. 60 (1), 3а). Наказанието, наложено му за това, също е 1 г. и 9 м. затвор.

В крайна сметка съдът в Асеновград наложи на Хаджипетров едно общо най-тежко наказание, а именно - 1 г. и 9 м. лишаване от свобода. На основание чл. 66, ал. 1 от НК изпълнението му е отложено с 3-годишен изпитателен срок.

Мотивите за присъдата все още не са публикувани. 

Пистолетът и револверът, намиращи се на съхранение в служба КОС - Асеновград, се отнемат в полза на държавата след влизане на присъдата в сила. Самата тя може да бъде обжалвана пред Окръжен съд - Пловдив.

Припомняме, че на 14 октомври 2016 г. бившият кмет на район "Централен" в Пловдив (1995-1999) Димитър Хаджипетров простреля в летара бивше гадже на дъщеря си. Пострадалият Васил Атанасов бе собственик на туристическа агенция.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини