Мария Илиева пеe за празника на Асеновград

Денят на Асеновград ще бъде отбелязан на 12 май. Традиционно градът празнува в последната неделя на месец май, но тази година датата съвпада с изборите за европейски парламент, заради което и празникът бе изтеглен по-рано.

Програмата ще започне рано сутринта с отслужването на литургия за благоденствие в храм „Св. Николай Чудотворец”. Церемонията по удостояване на граждани с почетни звания ще се състои на Асенова крепост, откъдето след това ще потегли празнично шествие.

След поднасянето на цветя пред паметника на Иван Асен II и церемонията по издигането на националния флаг ще започне и концертната програма. Изпълненията ще са на две различни сцени – в градския парк (в часовете от 12:00 нататък)  и на площад „Акад. Николай Хайтов“ (след 18:30 ч.).

През целия ден в парка тече Панаир на традиционните български занаяти и местни специалитети, който ще започне още предния ден. Концерти там ще изнесат Представителен духов оркестър на ВВС – Пловдив, ансамбъл „Тракия”, народната певица Румяна Попова, ще има и детска дискотека и шоу-програма „Приключение с Немо“.

На площада ще се изявят дуетът Севдалина и Валентин Спасови, гръцкият певец Никос Месогитис и спортен клуб по модерен балет, танци и аеробика „Косара”. Голямата изненада за всички е концертът на звездата на родната поп музика Мария Илиева. Празничната програма ще завърши с илюминации.

Източник: asenovgrad.net

Коментари в сайта

Последни новини