Търсят се безработни, желаещи специалността „Вътрешни облицовки и настилки”

Бюрото по труда в Асеновград приема заявления на безработни, които да се включат в обучение за придобиване на професионална квалификация и ключови компетентности. В момента заявления могат да подадат желаещите да бъдат обучени за професията „Строител“ със специалност „Вътрешни облицовки и настилки”.

Местата за обучение са за 20 души. Кандидатите трябва да са регистрирани в Бюрото и да попадат в една от следните групи - младежи до 29 г., безработни на възраст над 50 г., безработни с трайни увреждания, продължително безработни или такива, които нямат професионална квалификация.

Курсовете ще стартират на 1 юли. По време на обучението на курсистите ще бъде изплащана стипендия в размер на 8 лева за всеки присъствен ден, както и транспортни разходи в размер на 15 лева за тези, които живеят извън Асеновград.

Обучението е финансирано със средства от държавния бюджет по проект „Успешни ЗАЕДНО-За Едно Достойно Ново Образование", реализиран от Агенцията по заетостта в партньорство със Сдружение „Съюз за стопанска инициатива”.

В рамките на проекта на повече от половината от обучените ще бъде предложена работа по придобитата професия. Необходимо е безработните да представят копие на документ за завършен 10 клас или степен на образование.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини