Социалните услуги в Димитровград - високо оценени от зам.-министър и представител на УНИЦЕФ - ВИДЕО

    Дни на социалните услуги ще се проведат от днес, 22-ри до 24-ти април в Димитровград.

    На сцената на площад "Поезия" излязоха зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова и кметът на община Димитровград Иво Димов, както и зам.-областния управител Стефка Здравкова, които дадоха старт на инициативата.

    Кметът Иво Димов приветства и поздрави всички хора, които са заети в сферата на социалните услуги и ги поздрави за техния труд и всеодайност, че социалната дейност за тях е кауза. Каза още, че общината надгражда услугите и се очаква скоро да започне да се изгражда и центърът за възрастни хора с деменция в Димитровград, като ще се работи и за друг център за възрастни хора в нужда.

    Зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, каза че за нея е чест да присъства на събитието по откриването на Дните на социалните услуги в Димитровград, който е най-младия град в Европа и един от най-социалните градове в България и на стария континент. Димитровград е пример за това, че във всички области на социалните услуги може да бъде много активен, с подкрепата на най-нуждаещите се хора, децата в риск да бъдат интегрирани, програмата за топъл обяд и др. инициативи, с които демонстрира качество в сферата на социалната работа. Пожела успех на инициативата и че през тази седмица българите могат да покажат как вярват един в друг.

    Гост на събитието бе и представителят на УНИЦЕФ в България, д-р Джейн Муита.

    На площад "Поезия" бе открит и благотворителен базар, където могат да се закупят предмети на великденска тематика, изработени от децата в дневния център. Едни от първите, сдобили се с предмети от базара, бяха официалните лица на събитието, зам.-министър Русинова,  кметът Иво Димиов и представителят на УНИЦЕФ в България, д-р Джейн Муита, която напълни няколко чанти с сувенири.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини