Общината връчва актове и предупреждения за опасни огради и здания в Хасково

След инцидента с ограда на бившето поделение, собственост на Министерството на отбраната на 19 април 2019 година, при който загина човек, кметът Добри Беливанов назначи комисия, която проверява за потенциално опасни сгради в община Хасково. Установени са няколко рискови обекта, които не са общинска собственост, съобщиха от местната администрация.

Общината ще предприеме позволените от закона действия за уведомяване на собствениците и задължаване за обезопасяване на сградите.

Подобна сграда е бившият магазин „Марса“, който е паметник на културата. За състоянието й ще бъде уведомен и министъра на културата. За тази сграда са издадени множество предписания за укрепване, което собственикът не е изпълнил в определения срок. Заради това ще му бъде съставен и връчен акт.
За пореден път е установена рушащата се ограда на пустеещия тютюнев склад, намиращ се близо до спортна зала „Спартак“. Сградата е собственост на частна фирма. Мястото е оградено с предпазна лента, ограничаваща преминването по тротоара. За тази сграда също ще бъдат уведомени отново собствениците и ще бъдат задължени да премахнат или укрепят рушащия се зид.
До сега проверката на комисията е установила и опасна ограда на ДНА, на ул. “Ген. Колев“. Тя е собственост на Министерството на отбраната. Собственикът ще бъде задължен да я обезопаси, като я укрепи или премахне.
Продължава проверката за опасни сгради на територията на община Хасково.

Тази сутрин от община Хасково започнаха превантивно разрушаване на опасни огради на бившето военно поделение на ул. "Булаир". Обектът е предоставен на общината от Министерството на отбраната за изграждане на парк. Предстои обявяване на обществена поръчка за избор на проект.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Пр
    принцесата от Монако
    15 -5
    13:21, 23 апр 2019
    Преди 1 /една / година,през месец януари 2018 година е обявена обществена поръчка за изграждане на парк на ул."Булаир"! Сега от кметството нова поръчка ли ще обявяват?Какво стана със старата поръчка?Не беше спечелена от наши хора?Сега нови концепции ли ще се пишат ?Още една година ли трябва да мине?кмете,размърдай се!
  • 2
    Вс
    Всевишния Кенанец
    8 0
    15:55, 23 апр 2019
    Да докарат цялата дружина наречена "Паметници на Културата" от София и да ги поразходят из всички тези "паметници" - съборетини , които не стават за нищо, освен да убият някой докато се саморазрушават.
  • 3
    Вс
    Всевишния Кенанец
    4 -2
    16:00, 23 апр 2019
    Куп проблеми с документацията, опитаха се всичко да стане тайно и потайно, но не успяха и сега нов конкурс за парк.....вероятно отново ТАЕН.....иначе са намесени наши и ваши както винаги , без значение кой е на власт
  • 4
    Би
    Бисер
    3 -4
    20:00, 23 апр 2019
    Обезлюдиха града кратци мрьсни
    • Ке
      Кенанския Маймун
      0 -3
      21:20, 23 апр 2019
      До Гусин Михайлов
      ...
      Изпикая или Изпикам си е един и същи Акт :))
  • 5
    Пр
    ПРЕМИНАВАЩИ ПО УЛИЦАТА
    1 0
    07:42, 24 апр 2019
    Трафопост и оградата на казармата по улица'майор георги русев '.забравихте или не искате.нека се знае ,че напомняме и да се знае коя е комисията да не се бием в главата!!!!!!!!!!!
  • 6
    //
    ////
    0 0
    10:05, 25 апр 2019
    Пишете на родопския, ние сме катъри, а не магарета. От кон на магаре станаха турците, кога бкп им смени имената. По-малко с обидите, че ни е до в тръст Ванев
Последни новини