Обвинение за петима за данъчни измами за 9 млн. лв.

Петима души са обвинени  за участие в група за данъчни измами, ощетили бюджета с поне 8 860 057 лева, съобщиха от Спецпрокуратурата. Четирима то тях са арестувани  за 24 часа, наложени им са  парични гаранции в различен размер от  100 000 лв., 50 000 лв. и 20 000 лв. Петият от групата е извън България. Предстои обвиненията срещу него да му бъдат предявени след неговото издирване и връщане в страната.

До момента се знае, че от 2014 г. до април 2019 г. групата е ощетила бюджета с поне 8 860 057 лв., като не е плащан корпоративен данък и ДДС. Механизмът на престъпната дейност е включвал регистриране на офшорни фирми и търговски дружества в Гърция на името на подставени лица, контролирани от групата, деклариране на несъществуващи вътрешно-общностни доставки на спортни стоки, както и продажби на спортни стоки чрез интернет платформа, които не са били отчитани.

На 17 април тази година при специализирана полицейска операция данъчните измамници са уличени.

Пре спецоперацията по залавянето им са извършени  претърсвания в жилища, в счетоводна къща и етаж от офис сграда. Иззети са документи, компютри, печати на фирми, банкови карти, мобилни телефони.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини