Продават клуба на ДПС в центъра на Кърджали

На последното си заседание Общинският съвет в Кърджали даде съгласието си за продажба на седем имота частна общинска собственост, които са включени в Програмата за управление и разпореждане с имоти общинска собственост за 2019 г. Предложението на кмета инж. Хасан Азис бе подкрепено от 22-ма общински съветници от ДПС. Групата на ГЕРБ, Реформаторския блок и един съветник от БСП гласуваха против, трима от БСП се въздържаха.
Неочаквано тази точка от дневния ред беше една от малкото, по която имаше изказвания. Дебатите бяха предизвикани от предложението за  продажба на самостоятелен обект, намиращ се на първия етаж в жилищен блок № 51, на бул. „България”  № 37. Оказа се, че това е клубът на ДПС в центъра. Определената пазарна цена за него е 138 367 лв. без ДДС.
Какви са причините да се продава клуба на ДПС, клуб на действаща партия, попита общинският съветник от Реформаторския блок Радослав Милев. Не е нормално офис на политическа партия да бъде продаван, каза общинският съветник от ГЕРБ Огнян Иванов. Той предложи точка 1.7, отнасяща се продажба на клуба на ДПС да отпадне. Председателят на общинския съвет подложи на гласуване предложението му, но то бе отхвърлено с гласовете на ДПС.
Всички  имоти, които са обявени за продажба, ще бъдат продадени чрез търг. Могат да участват  юридически  и физически лица от общината, областта и страната. Пазарните оценки на имотите са приети от Експертен съвет, включително и на помещението, в което се намира клубът на ДПС. По никакъв начин хората от общината не се ощетяват. Напротив средствата от продажбите ще отидат за подобряване на инфраструктурата на града и общината. Опозицията търси предизборни дивиденти като използва традиционния си популизъм, заяви общинският съветник от ДПС Мехмед Мехмед.
Продажбата на имотите ще се извърши чрез публичен търг с тайно наддаване. НЖ

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини