Армията ремонтира техника с военновременни запаси. Печата

24 часа

Конституционният съд все пак ще тълкува дело за царските имоти

Конституционният съд (КС) допусна за разглеждане казус, свързан с делото "Царска Бистрица". Така той за втори път ще се занимава с т.нар. царски имоти.

КС трябва да даде отговор на въпроса: Какви са правните последици от решението му от 1998 г. С него като противоконституционен бе определен Закона за обявяване за държавна собственост на имотите на бившите царе Фердинанд и Борис и техните наследници от 31 декември 1947 г.

Труд

Лозан Панов петни България пред експертите от Брюксел

"Паметни бележки" от срещите на представителите на съдебната власт с експерти от Европейската комисия по Механизма за сътрудничество и проверка (МСО) бяха публикувани вчера по единодушно решение на Висшия съден съвет.

"Труд" пусна пълния текст в електронното си издание и подбра за читателите ни най-ярките примери от изявленията на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Монитор

Порожанов: Ако премиерът прецени, подавам оставка

Ако премиерът прецени, подавам оставка. Това каза земеделският министър Румен Порожанов, след като бе разпитан като свидетел по разследването за злоупотреби с евросредства срещу бизнесмена Миню Стайков.

Той уточни, че по темата за оставката е разговарял и с премиера Бойко Борисов. Земеделският министър бе привикан в спецпрокуратурата на близо двучасов разпит в качеството му на бивш директор на Държавен фонд "Земеделие".

Стандарт

Индийци и пакистанци у нас чрез фиктивни бракове

Служители от Главна дирекция "Гранична полиция" разкриха и задържаха организирана престъпна група за трафик на хора чрез фиктивни бракове. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Четирима членове на организираната престъпна група - две жени и мъж български граждани, както и един индиец, са задържани вчера в хода на предприети действия, осъществени от оперативни служители и разследващи полицаи на ГД "Гранична полиция" и полицаи от СДВР. Операцията е проведена под ръководството на Специализираната прокуратура. Извършени са претърсвания на адреси в столицата, откъдето са иззети веществени доказателства.

Сега

Армията ремонтира техника с военновременни запаси

Парламентарната комисия по отбрана прие доклада за състоянието на армията, въпреки че за поредна година в него беше записано, че има ограничения по изпълняване на задълженията. Докладът отчита, че армията изпълнява задълженията си, но с известни ограничения, съобщи БНР.

"Преди една седмица се наложи да изпратя докладна записка до министъра на отбраната за освобождаване на част от военновременните запаси от части, за да можем да възстановим техниката. Причината част от ученията да не се проведат е авариралата техника през годината", каза началникът на отбраната ген. Андрей Боцев. Учения не са били провеждани и заради задачата армията да помага по охрана на границата.

Капитал дейли

Бордът на директорите на Volkswagen е оглеждал терени в България и Турция

Макар Борисов да не назова името на голямата компания, е ясно, че става дума за германския автогигант Volkswagen Group, който през последните месеци търси терен за бъдещето си мащабно производство в Източна Европа. България е една от проучваните държави, като според германската преса именно страната ни и Турция са останали последните два кандидата за проекта, а преди това са били Румъния, Сърбия, Северна Македония и други страни в региона.

По информация на "Капитал" в България инвеститорът оглежда два терена - индустриална зона Раковски (част от "Тракия икономическа зона") до Пловдив и бившия комбинат "Кремиковци". Решението за инвестицията от 1.4 млрд. евро трябва да бъде взето до средата на май.

Дума

Порожанов готов с оставка, ако Борисов я поиска

Министърът на земеделието Румен Порожанов е декларирал готовност пред премиера Борисов да подаде оставка, ако той му я поиска.

Това коментира самият той, след като близо час бе на разпит в спецпрокуратурата във връзка с разследването срещу бизнесмена Миню Стайков. Собственикът на "Винпром Карнобат" е обвинен в престъпно сдружаване, чиято цел е била злоупотреба в европейски средства. Порожанов е призован в съда в качеството си на бивш директор на Държавен фонд "Земеделие".

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини