Любим учител и треньор от Асеновград с номинация за приза "Герой на децата"

За девета поредна година Национална мрежа за децата ще връчи наградите „Златната ябълка“, сред които е и призът „Герой на децата“.  Общо 12 кандидатури ще се борят за признанието за ангажираност с живота и благосъстоянието на подрастващите у нас. Сред тях е Христина Филипова от Асеновград. Тя е не само учител по физическо възпитание, но и треньор и хореограф на спортен клуб по модерни танци, балет и аеробика „Косара“. Тя е тази, която възроди на местно ниво традицията за т.нар. физзарядка преди учебните часове. За разлика отпреди години обаче сутрешната гимнастика в ОУ "Христо Ботев" сега е само и единствено по желание. А желаещите не са никак малко, когато отпред неизменно е тя – слънчевата Хари, както я наричат мнозина, вдъхновение за много деца и родители в града ни. 

Всичките 12 номинации, както и тази на асеновградчанката Хари Филипова, можете да видите тук.

Кой е Героят на децата? Това е личност, повлияла положително върху живота на децата в областите на здравеопазването, образованието, подкрепата, развитието и свободното време на децата. Човек, чиито идеи, инициативи и работа са променили мисленето и средата, така че децата да получават повече внимание, подкрепа и възможности за развитие. Наградата на Национална мрежа за децата цели да привлече заслужено обществено внимание към обикновени личности, които проявяват гражданска активност и правят България по-добро място за най-малките.

Ежегодните награди „Златна ябълка“ ще се проведат в навечерието на Деня на детето – на 31 май в Зала „България“ в столицата. Освен в категорията Герой на децата, награди ще бъдат връчени и в категориите Училище, Болница, Община, Журналист, Благотворител, специална награда и награда за цялостен принос към Национална мрежа за децата. Победителите в останалите категории, освен Герой на децата, се избират от жури, в които участват авторитетни експерти от съответните области на детското развитие и обществения живот.

Всеки може да се включи в избора на най-достойната личност за титлата „Герой на децата“, като гласува тук до 26 май.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини