Родители от Асеновград се присъединиха към днешния протест в Пловдив

Изображение 1 от 4

    „Послушайте църквата, ще плащате скъпо за безумието си“, „Горко на ония, които теглят беззаконието с въжета от лъжи“, „Не пипайте децата! Българчетата не се продават!“. Това бяха част от посланията на плакатите, които носиха днес протестиращите в Асеновград срещу приемане на Стратегията за детето 2019-2030. Около 14 ч. те се събраха пред паметника на цар Иван Асен II, откъдето по-късно потеглиха към Пловдив, за да се влеят в голямата демонстрация. В Пловдив за сборен пункт бе определен пл. „Римски стадион“, след което родителското шествие се отправи към Общината.

    В близо 30 града в цялата страна днес бяха организирани протести, макар преди дни премиерът Борисов заяви, че е разпоредил работата по документа да бъде спряна. Най-много недоволни, очаквано, се събраха в столицата пред Министерски съвет. "Децата да остават на родителите, а не да се отнемат по сигнали на неправителствени организации", призоваха протестиращите. В социалната мрежа вече има призиви за следващ протест, който да е в работен ден, за да бъде пълен „блокажът“. 

    В същото време министърът на труда и социалната политика Бисер Петков заяви, че няма нормативен документ или проект, който да цели отнемането на децата от техните родители и от техните биологични семейства, както и че разпространяваните за това новини са фалшиви. Според родителите обаче Стратегията е спряна за работа, което не значи, че е отхвърлена. Петицията в интернет вече е събрала над 25 хиляди подписа и препоръчана в социалната мрежа 41 хиляди пъти. 

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини