Обявиха победителите в конкурса „Голямата къща на мъдрите хора”

Приключи седмият международен конкурс за хумор и сатира „Голямата къща на мъдрите хора`2019 в Асеновград. Журито, което избра най-добрите творби, е с председател акад. Георги Гълов, народен деятел на културата, и членове проф. Цочо Пеев, заслужил деятел на културата, и Калин Калинов, масмедиен експерт, съобщиха от Общината.

Церемонията по награждаване ще се състои на 21 май от 18:00 ч. в Градска библиотека „Паисий Хилендарски”. Тя ще бъде съпътствана със забавна програма с хумористични етюди на актьорите от Сатиричния театър Добриела Попова и Емил Емилов и под акомпанимента на Хайгашот Агасян.

На първо място за карикатура е класиран Веселин Зидаров от Трявна. Втори е пловдивчанинът Ириен Трендафилов, следван от украинеца Константин Казанцев от Киев. С почетни грамоти в категорията са Николай Георгиев - Кайо, Мирослав Божков, Христо Недялков, Мая Чолакова и Валери Александров, всичките от София.

Наградени за хумористични и сатирични творби са Диана Фъртунова от Бургас – първо място, следвана от Валери Иванов от Пазарджик на второ място и софиянецът Христо Недялков на трето. С почетни грамоти ще бъдат отличени Васил Иванов от Чирпан, Иван Овчаров и Валентин Димитров от Варна, Лозан Такев от София и Тодор Билчев от Русе.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини