130 години СУ "Св.св. Кирил и Методий"

Изображение 1 от 2

    Забележителната годишнина бе отбелязана с тържествен концерт в читалище „Родолюбие”. Възпитаниците на училището бяха подготвили богата програма, достойна за големия празник, а залата бе пълна с ученици, родители, учители – настоящи и пенсионирани, много гости. Кметът Емил Караиванов удостои учебното заведение с грамота за постигнати високи резултати в образователно-възпитателния процес и връчи на директор Краева подарък дървена пластика. „Вашето училище е живото доказателство как устремът към знание, желанието да обучаваш като учител, да учиш като ученик и да съпреживяваш като родител е сред най-ценните достойнства на един град, семейство, общност“, посочи градоначалникът в поздравлението си към екипа на „Св. св. Кирил и Методий”.

    Наследник на Първото трикласно училище в Асеновград, трансформирано през годините в прогимназия, основно училище, държавно училище. През 1990 г. става средно общообразователно училище, а днес има заслужен статут на иновативно училище, присъден му от Министерски съвет на РБългария.

    В летописа на СУ „Св. Св. Кирил и Методий” завинаги остава вписан приноса на талантливи училищни директори още от времето на Следосвобожденска България и чак до наши дни. Няма как да бъде подминат и факта, че от класните стаи на тази асеновградска образователна институция са тръгнали хиляди таланти от всяко поколение.

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини