Абитуриенти от Смолян с автобус за изпращането, събират пари за болно дете

    На фона на абитуриентски шествия от скъпи возила с надути клаксони, окичени с панделки и всевъзможни дантели, които вече дефилират из града, днес ученици от елитна смолянска гимназия изненадаха със семпла, но оригинална идея за транспорт и облекло на изпращането от училище. И определено успяха да привлекат погледите на смолянчани, като някои ги гледаха като интересна атракция, а други оцениха идеята не само като опит  за оригиналност. С тениски за "довиждане" в двора на училището се явиха и възпитаниците на Средното училище в село Борино.

    Тази година 12 „а“ клас от ППМГ “Васил Левски” в Смолян взели решение да направят своя последен учебен ден по-необикновен, а идеята е вместо лъскав парад -да направят хуманен жест. Те облякоха тениски вместо скъпи тоалети и избраха да се предвижат дружно с автобус, а изборът е продиктуван от възможността да спестят от помпозно шествие и да съберат пари, които ще дарят за 4 годишно детенце със здравословен проблем. Това разказа за СмолянБГвести един от инициаторите Иван Стоев от 12 "а" клас.

    На 15 май абитуриентите пристигнаха с автобус от времето на соца, а те самите и класният им ръководител Бистра Блатева, облечени със снежнобели тениски с лика на патрона на гимназията Васил Левски. Преди да „акостират“ в двора на училището, младежите се поклониха и оставиха цветя пред паметника на загиналите във Втората световна война в кв. Райково.  „Аз също бях изненадана от инициативата им, не знаех за идеята, но беше много приятно да ги видя. Те са много силен випуск, с оригинални идеи, постижения и изяви, множество благотворителни инициативи.“, каза директорът на ПМГ в Смолян Мария Илиева.

    По традиция учениците от 12 клас - Випуск 2019 - от СУ "Никола Й. Вапцаров" в Борино засадиха свое дръвче, в парка на училището децата оставиха за спомен корейска ела от випуска им. Директорът на училището им пожела да се реализират като успешни млади хора и да сбъднат мечтите си. Този випуск участва в благотворителната кампания "С тениска на бала" като дариха сумата от 240,00 лв. за сираци-абитуриенти и получиха благодарствена грамота от БЧК.

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини