Мустафа Карадайъ даде ифтар във "Възрожденци"

Председателят на Централния съвет на ДПС и водач на листата на ДПС за евродепутати Мустафа Карадайъ даде тази вечер тържествена вечеря-ифтар в кв. „Възрожденци” в Кърджали по случай свещения месец Рамазан. Бившият главен мюфтия Фикри Сали отправи молитва за откриване на оруча.

На 26 май нека с №20 в интегралната бюлетина да гласуваме за нас, за нашето бъдеще, защото тези избори ще начертаят бъдещето през следващите десет- петнадесет години, бъдещият формат на управление на България. Много е важно да бъдем единни, миналият път заминаха гласове на вятъра, нека този път от Кърджали да дадем най-мощната подкрепа не за някой друг, а за нас си, за нашето настояще и нашето бъдеще, за нашите деца, защото няма друга партия, която да защитава нашите интереси по най-достойния начин, няма друга партия, която да представлява интересите на малцинствата,  призова евродепутатът Неджми Али.

За първи път днес спечелихме една историческа победа, „Арда” – Кърджали е на крачка от  „А” група, затова съм с №20 и фланелката на „Арда”, каза Неджми Али.

Има и нещо друго, което през тази кампания се случи. Кърджали даваме един знак и за тази кампания. Преди две седмици община Кърджали като знак за европейското си място подписахме договор за побратимяване с община Сен Жос в столицата на Европа Брюксел. Няма друга община в България, която в тази кампания да даде този европейски знак с подписването на договор с Брюксел. Това е нашият нишан. Ще разберете защо ние подписахме договор за побратимяване със столицата на Европа – нашето мото винаги е било – Кърджали европейското лице на България. През годините Кърджали си извоюва правото да казва, че е столицата на толерантността. Сигурен съм, че тази вечер на нашата маса има много наши братя и сестри християни, аз им благодаря от сърце, затова, че винаги на най-хубавите  и религиозни празници ние споделяме тази наша близост, заедност и доказваме всеки път тази наша толерантност, каза кметът на община Кърджали и заместник-председател на Централния съвет на ДПС инж. Хасан Азис.

Ние всяка година честваме годишнини от събитията, които се случиха 1989 г., събитията, които докараха демокрацията в България. А тази година имаме 30-годишнина от събитията през 1989 г., когато ние излязохме на мирни протести за нашите имена, за нашия език, за нашата вяра, за нашето достойнство, за нашата чест. За съжаление имаме свидни жертви, които са героите на демокрацията от 1989 г. и преди това, изтъкна в обръщението си Мустафа Карадайъ.

Той поздрави футболният клуб „Арда” за победата, който е на крачка от „А” група и пожела успех на отбора.

Водачът на листата на ДПС представи другите кандидати на ДПС за евродепутати, пристигнали на ифтара  в Кърджали – Танер Кабилов, Антоанета Асенова, Севим Мусак, Атидже Алиева – Вели, Искра Михайлова и Илхан Кючук.

Мотото на ДПС е „Ние залагаме на младите”, но какви са младите в ДПС – хем са млади, хем са хубави, хем са красиви, образовани, знаещи, можещи, доказали себе си в секторите, в които се развиват. Това е ДПС, това е нашата листа, подчерта Мустафа Карадайъ.

Ако ми позволите, в Деня на Ататюрк искам да направя една аналогия. Ние през месец май честваме майските събития. Велики лидери, като великият Ататюрк се раждат на сто години веднъж, е казал народът, но ние в България имаме също един велик лидер – нашият почетен председател д-р Ахмед Доган, който направи така, че преходът от тоталитарна власт  към демокрация да стане по безкръвен начин. Това постигнахме ние от ДПС. Нашата мисия е да пазим целостта на страната, да пазим мира, стабилността и сигурността в нашата родина, заяви Мустафа Карадайъ.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Снимки: ДЕНИС ДЕЛЕВ

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини