„Завръщане в бъдещето” се завръща като мюзикъл

Колкото и да звучи невероятно, един от култовите филми на 80-те ще се превърне в мюзикъл. Създателите на „Завръщане в бъдещето” - режисьорът Робърт Земекис, съсценаристът Боб Гейл и композиторът Алън Силвестри обединяват сили с отличения с „Грами” продуцент и композитор Глен Балард за този проект.

Новият мюзикъл ще има своята премиера в Manchester Opera House в Манчестър. Той ще се играе в продължение на 12 седмици, като началото ще е на 20 февруари 2020 г. След това шоуто ще бъде пренесено в лондонския West End. За момента не са обявени дати в Америка.

Носителят на „Тони” Джон Рандо ще е режисьор на мюзикъла „Завръщане в бъдещето”, а Балард е автор на няколко нови песни. Част от популярната музика на Силвестри също ще бъде адаптирана за шоуто, заедно с песните от филма „The Power of Love”, „Johnny B Goode”, „Earth Angel” и „Back in Time”.

Оли Добсън, прочул се с изявите си в мюзикълите на West End „Bat Out of Hell” и „Матилда”, ще е в ролята на Марти Макфлай. Очакваме информация и за останалите имена в актьорския състав и кой ще играе доктор Емет Браун.

Още преди пет години бе обявено, че предстои премиерата на мюзикъл по прочутия филм с участието на Майкъл Дж. Фокс и Кристофър Лойд. Ето че вече това ще стане факт, а билети ще са в продажба от 24 май.  

Източник: cinefish

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини