Литературна среща с Божана Апостолова в Градската библиотека

Божана Апостолова навлезе в своята 75-та годишнина. По този повод тя се среща с читатели в различни градове страната и представя най-новите си книги - романът „Завръщането на визона“ и стихосбирката „Сама и обща. 75 стихотворения“. Срещата с почитателите на литературата в Асеновград ще се проведе на 22 май, от 17:30 ч. в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“.

Божана Апостолова е българска поетеса, писателка и издател. Носител е на Орден „Стара планина“ І-ва степен за изключително големи заслуги в развитието на българската култура. Автор е на 12 стихосбирки, 5 романа и 14 книги за деца. Собственик е на Полиграфически комплекс, Издателска къща „Жанет 45“ и „Студио Стандарт“. Управител е на фондацията „Изкуство без граница“.

Божана Апостолова е инициатор и учредител на литературните фестивали „Пловдив чете“ и „Младият Пловдив чете“, както и на Националната награда за поезия „Иван Николов“.
Нейни книги и отделни творби са преведени на немски, турски, руски, италиански, унгарски, испански, сръбски, чешки, румънски, гръцки и др. езици.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини