Купуване на гласове: На всеки осми са му предлагали пари или е принуждаван

Около една четвърт от избирателите (22%) съобщават, че в тяхното населено място има системи за купуване на гласове или принуда върху избирателите. Всеки осми избирател (12%) споделя, че той лично е получил предложение за пари или е бил принуждаван.

Част от избирателите (14 %) пък са склонни да откликнат на "пазарното" търсене и да продадат своя глас за 50 лв.

Това показват данните на изследване, проведено от агенция "Медиана" в периода 17-21 май 2019 г. с 1008 човека. Изследването е представително за страната и е реализирано със собствени средства. Използвана е двустепенна гнездова извадка с квота по пол и възраст. Информацията е набрана чрез пряко стандартизирано интервю по домовете на респондентите. 

Социолозите отбелязват, че дни преди евроизборите резултатът от вота остава неясен. Разликата между двете противостоящи си партии ГЕРБ и БСП е 1,3 % в полза на ГЕРБ - или в границите на т.нар. стохастична грешка
 

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Пу
    ПУТИН
    3 0
    16:35, 23 май 2019
    Значи не всички признават щом един на 8 е получавал предложение по скоро един на 4 в най-добрия случай!
  • 2
    Аб
    абжж
    3 0
    17:50, 23 май 2019
    Не мога да разбера що за малоумни говеда са тия дето са готови за 50лева да си продадат 4 години от бъдещето си . Голям кяр голямо нещо един ден ял пил бил и се посрал от кеф и после върви и вика Бате бате дай едно лев да купим на детето мляко щот гладно .Ами ще е гладно като мислите с **** си така се получава. Така че успех на всички крайно нуждаещи се в изборите
  • 3
    До
    До Путин
    3 -3
    18:37, 23 май 2019
    Абе, чиляк, като толкова знаеш, защ
    о не ми кажеш и на мен къде да ида да си продам гласа за едни 50 лева? Само не на кощрамбата Йончева с пребоядисаната Курнелие. С това отговарям и на АБЖЖ, който/която изглежда е от червения прокажен отбор.
    Да, бих си продал гласа за 50 лева, макар че съм е висше образование и съм бил накога на барикадите. Само ми кажи къде дават тези 50 лева.
  • 4
    Ив
    иван
    0 0
    15:29, 25 май 2019
    В Марица изток ,дават 50лева който гласува за Герб .Ако ли не уволнение.
Последни новини