13 °C

Ден за размисъл преди евровота

Днес е денят за размисъл преди изборите за Европейски парламент.

Забранена е политическата агитация и публикуването в медиите на социологически проучвания.

В срок до днес, включително, Централната избирателна комисия регистрира наблюдатели и публикува на интернет страницата си техен регистър.

До 17.00 ч. днес партиите, коалициите и инициативните комитети подават в районните избирателни комисии /РИК/ заявление за регистрация на застъпниците на кандидатските листи. РИК регистрира до изборния ден застъпниците и им издава удостоверения. РИК води публичен регистър на застъпниците по кандидатски листи, който публикува на интернет страницата си.

В срок до днес определените СИК получават техническите устройства и всички други изборни книжа и материали, необходими за машинното гласуване.


Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Ди
  димов
  11 0
  10:20, 25 май 2019
  по един апартамент за всеки гласувал
 • 2
  98
  987-98009
  6 -1
  11:47, 25 май 2019
  Днес е Деня на Чорбаря
  .....
  Ти, Гочоолу, като минеш край Арнаутина, кажи му да приготви за тази вечер 300 оки хляб и да ги прати - 100 оки
  .....в Циганската махала ...
  при Топачоолу, 100 оки в Парцал махлеси в Гоговата кръчма и 100 оки долу, при хамалите.
  ..
  Ти, Дочоолу, замини край тези кръчми и кажи да почнат вече да дават от тази вечер вино, ракия. Повече ракия да им дава, чу ли? Па да им кажеш да не надписват много, че ги земват дяволите. По-онази година за нищо и никакво 2000 лева ни оскубаха, маскарите!
  ...
  Кажи им да си опичат ума, зере Градският съвет е наш!
  ...
  Замини и покрай касапите, кажи им, колкото имат мардалък, дроб, черва, кокали, нека ги съберат в един-два коша, че ще ги пратим по кръчмите да сварят на нашите по един казан чорба.
  ....
  Довечера управителят и околийският ще се завърнат от селата, аз ще ги зема с мене да пообиколим другите кръчми и кафенетата. ...
  ..
  Ще съберем от всичките канцеларии да пишат бюлетини; ще ги караме цяла нощ да пишат. Аз избрах хартия, таквази сивичка, жълтичка. Нашите бюлетини ще ги сгъваме като муски..
 • 3
  Гл
  Гласът на Хората
  2 0
  15:56, 25 май 2019
  Гласът на Хората ясно си дава сметка, че хората искат да бъдат забелязани.
  Цялата мисъл понякога е ангажирана от това. Снимат се по билбордове и плакати, обличат се странно, говорят превзето, купуват си скъпи автомобили, въпреки че понякога нямат пари за една вода, разправят нелепи истории, дават кухи обещания, лъжат на общо основание, правят шумни празненства, стрелят по звездите през нощта, дори, както се случи преди няколко години, си свалят гащите и си пъчат пръчката пред очите на Бога.
  Гласът на Хората призовава всички хора: забележете ги бе, дявол да го вземе!
 • 4
  Ев
  ЕВРОАТЛАНТИК
  3 -1
  16:27, 25 май 2019
  Каква е грешката бе АБДАЛ
 • 5
  Гл
  Гласът на Хората
  1 -2
  16:53, 25 май 2019
  Наскоро Гласът на Хората беше свидетел на следната картинка: горещо, прашно, мръсно. На оживена улица, пред един скапан блок, на чиято стена висеше табела - Погребална агенция, беше спрял 10 метров, чисто нов Линкълн. От скапания блок излизе мършава, натруфена, напудрена и със застинала усмивка абитуриентка. Последва мощен и продължителен звук от клаксон - Линкълнът напомни, че е готов. Изгърбена от бачкане, майката пожела на детето - на добър път. Сподвижници черпеха наляво-надясно със сладки за два лева......Здрваве и успех, здраве и успех - повтаряха в унес подпийналите статисти.
  Гласът на Хората не прави грешки. Проблемът е в разбирането.
  ","
 • 6
  Ма
  МАНГО
  3 0
  18:21, 25 май 2019
  „Политическите му убеждения не са продиктувани от никакви идеи и идеали. Единственото, което го ръководи, е грубият интерес да извлече полза: „И едните, и другите са маскари. ..Не се рита срещу ръжен!… Търговийка, предприятийца, процеси имам в съдилищата – не може! Не си ли с тях – спукана ти е работата! Па и мене нали ми се иска – я депутат да ме изберат, я кмет. Келепир има в тия работи.”

  За над 100 години и 2 века – НИЩО НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛО – за съжаление!
 • 7
  67
  6789670890
  0 -1
  03:25, 26 май 2019
  Проверих си в ГРАО страницата по ЕГН и Първо име ....
  ...
  Пише че гласувам в Хасково и Адреса на секцията ....
  ...
  Обаче Аз вече 25 години не живея в България .....
  и като живеещ извън ЕС , нямам право да гласувам .....
  ...
  Хасковската Избирателна Комисия ??????
  Магии разни стават ?????

Хороскоп за 21.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Дайте възможност на любимите ви хора да се погрижат за вас. Денят не носи проблеми. Починете си. Не прибързвайте със съветите към близките ви. Без да искате ги натоварвате излишно. Занимавайте се със свои неща, които ви помагат да се откъснете от натоварващи мисли.
21.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Подхождайте към решаване на проблемите делово, като се абстрахирате от емоциите. Запазете добрия тон и ведрата атмосфера около себе си, вслушвайте се в мнението и на другата страна. Помислете преди да предприемате каквото и да било. Предстои ви нещо ново, което изисква повече внимание и по-добра ориентираност.
21.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Душевната ви хармония се отразява чудесно и на външността ви. Ако съумеете де преодолеете дребните недоразумения в отношенията с интимния партньор, денят обещава да бъде много приятен. Отделете време за приятелите си.
21.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
За предпочитане е да се включите в изпълнение на обща задача, отколкото да се опитвате сами да я свършите. Екипната работа ще бъде резултатна и ще ви остане време за по-приятни неща. С партньора си ще говорите за намеренията си и ще търсите мнението му по всички общи въпроси. Вечерта ви ще е различна, но и вълнуваща.
21.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Натоварванията днес не са препоръчителни, погрижете се за здравето си. Също така не допускайте дребни сплетни да развалят настроението ви. В добро разположение на духа сте и всичко, което измислите сега ще ви се отдава с лекота за напред. Въпреки това не се надценявайте.
21.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Радвате се на много добро здраве днес. Настроението ви е приповдигнато и с лекота разведрявате атмосферата у дома. Може би ще бъдете заинтригувани от плановете на ваш приятел. Предложението му ще ви се стори доста привлекателно и едва ли ще се колебаете дълго преди да приемете. Нямате много време за да довършите ангажимент, по който отдавна работите.
21.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Покажете на хората, които имат очаквания към вас, че държите на обещанията си. Бъдете коректни и в отношенията си с онези, с които работите. Не всичко е бизнес, по-важни са човешките взаимоотношения, стига да го разбирате и вие така. Никой не е застрахован от грешки, важно е да ги осъзнаем и избягваме за в бъдеще.
21.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Работата ще ви наложи да вземете неотложни мерки, но помислете дали не пропускате важни неща. Вслушвайте се в градивната критика, полезно е. У дома ви очаква спокойствие. То все повече ви привлича и ви се иска да не ви напуска.
21.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не бъдете предубедени към хора, които ви предлагат партньорството си. Проверявайте собствената си информация и не предприемайте рисковани действия. Използвайте почтени средства и дайте изява на опита и авторитета си. Настроението ви ще се повиши от вниманието на скъп за вас човек. Пътуване или друго вълнуващо преживяване за някои от вас.
21.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Заслужавате достойна почивка за усилията през седмицата. За някои от вас не е никакъв проблем да си я осигурят, но други ще трябва да се справят с опитите на близки и далечни роднини да ги ангажират. В повечето случаи можете с чиста съвест да се измъкнете без да се налага да давате обяснения. Все пак преценете дали подкрепата ви е наистина наложителна.
21.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще си поставите цел и ще я следвате до края. Така ще постигнете бърз напредък и ще останете доволни от себе си. Изградили сте си авторитет на отговорен човек и това ще ви донесе поръчки и нови бизнес-взаимоотношения. Ще впечатлите някого с непрекъснатото си желание да сте интересни и загадъчни.
21.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
Предпочитате да сте сами днес и да размишлявате, но не се обграждайте с бариери. Приемете доброто отношение на всички и се опитайте да се впишете в обстановката. Така най-бързо ще преодолеете кризата си и ще продължите напред. И щом веднъж сте поели в правилната посока, няма да има какво да ви спре.
21.09.2019
Последни новини