23 °C

Ден за размисъл преди евровота

Днес е денят за размисъл преди изборите за Европейски парламент.

Забранена е политическата агитация и публикуването в медиите на социологически проучвания.

В срок до днес, включително, Централната избирателна комисия регистрира наблюдатели и публикува на интернет страницата си техен регистър.

До 17.00 ч. днес партиите, коалициите и инициативните комитети подават в районните избирателни комисии /РИК/ заявление за регистрация на застъпниците на кандидатските листи. РИК регистрира до изборния ден застъпниците и им издава удостоверения. РИК води публичен регистър на застъпниците по кандидатски листи, който публикува на интернет страницата си.

В срок до днес определените СИК получават техническите устройства и всички други изборни книжа и материали, необходими за машинното гласуване.


Източник: dariknews.bg

7 коментара

 • 1
  Ди
  димов
  11 0
  10:20, 25-05-2019
  по един апартамент за всеки гласувал
 • 2
  98
  987-98009
  6 -1
  11:47, 25-05-2019
  Днес е Деня на Чорбаря
  .....
  Ти, Гочоолу, като минеш край Арнаутина, кажи му да приготви за тази вечер 300 оки хляб и да ги прати - 100 оки
  .....в Циганската махала ...
  при Топачоолу, 100 оки в Парцал махлеси в Гоговата кръчма и 100 оки долу, при хамалите.
  ..
  Ти, Дочоолу, замини край тези кръчми и кажи да почнат вече да дават от тази вечер вино, ракия. Повече ракия да им дава, чу ли? Па да им кажеш да не надписват много, че ги земват дяволите. По-онази година за нищо и никакво 2000 лева ни оскубаха, маскарите!
  ...
  Кажи им да си опичат ума, зере Градският съвет е наш!
  ...
  Замини и покрай касапите, кажи им, колкото имат мардалък, дроб, черва, кокали, нека ги съберат в един-два коша, че ще ги пратим по кръчмите да сварят на нашите по един казан чорба.
  ....
  Довечера управителят и околийският ще се завърнат от селата, аз ще ги зема с мене да пообиколим другите кръчми и кафенетата. ...
  ..
  Ще съберем от всичките канцеларии да пишат бюлетини; ще ги караме цяла нощ да пишат. Аз избрах хартия, таквази сивичка, жълтичка. Нашите бюлетини ще ги сгъваме като муски..
 • 3
  Гл
  Гласът на Хората
  2 0
  15:56, 25-05-2019
  Гласът на Хората ясно си дава сметка, че хората искат да бъдат забелязани.
  Цялата мисъл понякога е ангажирана от това. Снимат се по билбордове и плакати, обличат се странно, говорят превзето, купуват си скъпи автомобили, въпреки че понякога нямат пари за една вода, разправят нелепи истории, дават кухи обещания, лъжат на общо основание, правят шумни празненства, стрелят по звездите през нощта, дори, както се случи преди няколко години, си свалят гащите и си пъчат пръчката пред очите на Бога.
  Гласът на Хората призовава всички хора: забележете ги бе, дявол да го вземе!
 • 4
  Ев
  ЕВРОАТЛАНТИК
  3 -1
  16:27, 25-05-2019
  Каква е грешката бе АБДАЛ
 • 5
  Гл
  Гласът на Хората
  1 -2
  16:53, 25-05-2019
  Наскоро Гласът на Хората беше свидетел на следната картинка: горещо, прашно, мръсно. На оживена улица, пред един скапан блок, на чиято стена висеше табела - Погребална агенция, беше спрял 10 метров, чисто нов Линкълн. От скапания блок излизе мършава, натруфена, напудрена и със застинала усмивка абитуриентка. Последва мощен и продължителен звук от клаксон - Линкълнът напомни, че е готов. Изгърбена от бачкане, майката пожела на детето - на добър път. Сподвижници черпеха наляво-надясно със сладки за два лева......Здрваве и успех, здраве и успех - повтаряха в унес подпийналите статисти.
  Гласът на Хората не прави грешки. Проблемът е в разбирането.
  ","
 • 6
  Ма
  МАНГО
  3 0
  18:21, 25-05-2019
  „Политическите му убеждения не са продиктувани от никакви идеи и идеали. Единственото, което го ръководи, е грубият интерес да извлече полза: „И едните, и другите са маскари. ..Не се рита срещу ръжен!… Търговийка, предприятийца, процеси имам в съдилищата – не може! Не си ли с тях – спукана ти е работата! Па и мене нали ми се иска – я депутат да ме изберат, я кмет. Келепир има в тия работи.”

  За над 100 години и 2 века – НИЩО НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛО – за съжаление!
 • 7
  67
  6789670890
  0 -1
  03:25, 26-05-2019
  Проверих си в ГРАО страницата по ЕГН и Първо име ....
  ...
  Пише че гласувам в Хасково и Адреса на секцията ....
  ...
  Обаче Аз вече 25 години не живея в България .....
  и като живеещ извън ЕС , нямам право да гласувам .....
  ...
  Хасковската Избирателна Комисия ??????
  Магии разни стават ?????


Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Asenovgrad.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 27.06.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини